İstanbul’da düzmece plaka çetesine operasyon: 4 tutuklama

Samuag

New member
İstanbul Vilayet Jandarma Komutanlığı gruplarınca hata örgütlerine düzmece plaka üreten ve inşaatlardan çaldıkları gereçleri satan iki farklı organize hata örgütüne üye 10 kuşkulu yakalandı.

Jandarma Kabahat Araştırma Timi (JASAT) takımları, kimliği bilinmeyen şahısların hata örgütü kurarak Silivri’de inşaat ve iş yerlerinden hırsızlık yaptığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin güvenlik kameralarında fark edilmemek ve yakalanmamak için hırsızlık olayında kullandıkları araca her seferinde farklı düzmece plaka taktıkları belirlendi.

Araştırmalarına geçersiz araç plakalarını da dahil eden JASAT takımları, hırsızlık çetesinin irtibatlı olduğu geçersiz plaka üreten diğer bir cürüm örgütünün daha izine ulaştı. JASAT takımlarının dikkatinden kaçmayan bu detay sonucunda kimlik ve adres ayrıntıları tespit edilen şüphelileri yakalamak için Esenler ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde bulunan 16 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 200 kalıp tahtası, 100 kilo soyulmuş bakır kablo, 5 metre kalın bakır kablo, 100 uydurma plaka, 1 plaka basma makinesi, 1 plaka kesme makası, 291 plaka basımında kullanılan metal harf ve sayılar, 3 demir kesme makası ile

Satışlardan elde edilen yüklü ölçüde nakit para ele geçirildi.

10 HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI
Operasyon daha sonrası yapılan incelemeler ve şüphelilerin tabirleri doğrultusunda Silivri’de son 3 ayda gerçekleşen 10 nitelikli hırsızlık olayı aydınlatıldı. Ortalarında örgüt başkanının de olduğu 10 şüpheliden 4’ü çıkarıldığı isimli makamlarca tutuklanırken, 6 şahıs isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldı.