Kabak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 3-4 adet kabak
 - 1 adet soğan
 - 1.5 yemek kaşığı pirinç
 - 1.5 yemek kaşığı salça
 - 50-100 gram kıyma
 - Tuz
 - Karabiber
 - Su
 
- Dereotu
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları pijama formunda soyalım. Küp küp olacak biçimde doğrayalım.
 - Soğanlarımızı da küp küp kestikten daha sonra tencerede sıvı yağ ile kavuralım. Rengi değişen soğanlara kıymayı ekleyip, kavurma sürecine devam edelim.
 - Harcımıza salçamızı ekleyip, kavuralım. 1-2 dakika kavurduktan daha sonra doğranmış kabakları ekleyelim.
 - Bir iki defa harç ile harmanlayalım. Üzerine pirinçleri ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
 - Tuz, karabiber ekleyelim. Üzerini geçinceye kadar su ekleyip, orta dereceli ateşte pişmeye bırakalım. Kabaklar piştiği vakit ocağımızı kapatabiliriz.
 
Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı