Kabuklu Kuru Fasulye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 500 gram kabuklu kuru fasulye
 - 4 yemek kaşığı tereyağı
 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 3 yemek kaşığı domates salçası
 - 6 adet orta uzunluk soğan
 - 4 adet orta uzunluk domates
 - 2 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - 2 adet limon (isteğe bağlı)
 - 1 baş sarımsak
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru fasulyeler bir gece evvelde ıslatılır.
 - Yemeğin yapılacağı gün bir gece önce ıslatılan fasulyeler haşlanır.
 - İnce kıyılmış soğan zeytinyağı ve tereyağında kavrulur.
 - Pembeleşen soğanların üzerine domates rendesi toz kırmızıbiber ve tuz ek edilir kavurma süreci devam eder.
 - Salça eklenerek bir süre daha kavrulur.
 - Haşlanan ve suyu süzülen fasulyeler eklenerek yemeğin üstünü geçmeyecek biçimde su eği yapılır pişmeye bırakılır.
 - Yemek kıvam alınca ocağı kapatmadan 10 dakika evvel dilimlenmiş sarımsak ve limon suyu ek edilir ve tencerenin altı kapatılır. bu biçimdelikle yemek servise hazır hale gelir.