Karamelli Ve Yer Fıstıklı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 400 gr labne peyniri
 - 150 gr krema
 - Yarım su bardağı toz şeker
 - 2 yumurta
 - 15 gr (1 yemek kaşığı) un
 - 15 gr (1 yemek kaşığı) nişasta
 - 1 paket vanilin
 - 3 tepeleme yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
 
- 2 paket burçak bisküvi ya da hanımeller fındıklı bisküvi
 - 50 gr (3, 5 dolu yemek kaşığı) tereyağı
 
- 1 su bardağı toz şeker
 - 1 paket krema
 - 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Tabanı hazırlamak ile başlayalım; bisküvileri rondoda çekip un haline getirelim.
 - Erittiğimiz tereyağını bisküvilerin üzerine dökelim ve ıslak kum kıvamına gelene kadar kaşıkla tereyağını bisküvilere yedirelim.
 - Yağlı kağıt serdiğimiz 23 cmlik kelepçeli kalıbımıza bisküvileri koyalım kaşık sayesinde güzelce tabana yayarak düzleştirelim. Buzdolabına kaldıralım.
 - Fırını 150 derecede ısıtmaya başlayın.
 - Labne ve kremayı homojen kıvam alana dek çırpalım. Toz şekeri ekleyip, kısa vadeli yine çırpalım.
 - İlk yumurtayı ekleyip, çırparak harca yedirdikten daha sonra ikinci yumurtayı ekleyip, yine çırpalım.
 - Un, nişasta ve vanilini ek edip, karışana dek kısa vadeli çırpalım.
 - Ayrı bir kaseye fıstık ezmesini alalım harçtan bir kaç kaşık koyarak fıstık ezmesini inceltelim (Direkt olarak harca eklersek topak topak kalır)
 - Harcı direkt olarak buzdolabında dinlenen tabanın üzerine dökelim ve öncesinden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirelim.
 - Düşük ısıda ağır ağır pişmesi çatlamaması için kıymetli bir ayrıntı.
 - Sürenin sonunda cheesecakenin ortası yavaşça sallanıyor kenarlı tok bir biçimde duruyorsa pişmiş demektir. Lakin çabucak fırından almayalım. Fırını kapatın kapağını açın 15-20 dk fırında birinci sıcağını atana dek bekletin ki çatlamasın.
 - Karameli yapmak için toz şekeri tavaya alalım. En kısık ateşte şekeri erimeye bırakalım. Mutlaka kaşık değdirmeyin. Ortada tavayı sallarak karıştıralım. Yüksek ateşte yapmayın şeker yanarsa karamel acımsı olur.
 - Şeker büsbütün eridikten daha sonra içerisine kremayı ekleyelim. Bu esnada şeker donup katılaşabilir bu epeyce olağan tıpkı biçimde ortada tavayı sallayarak şekeri eritmeye devam edelim.
 - Şeker büsbütün eridikten ve kremayla özleştikten daha sonra tereyağını ekleyelim bu esnada tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz.
 - Hazır olan karameli cheesecakenin üzerine dökün oda sıcaklığında soğuduktan daha sonra buzdolabına alalım en az 2-3 saat mümkünse 1 gece dinlendirin.
 - Üzerini çikolatayla dilediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun.