Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- Yarım karnabahar
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
 - Kimyon
 - Karabiber
 - Toz kırmızı biber
 - Tuz
 - Kıymalı sos
 - 150 gram kıyma
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1.5 yemek kaşığı domates salçası
 - Pul biber
 - Karabiber
 - Yarım su bardağı su
 - Tuz
 - Sarımsaklı yoğurt
 - 1 kase süzme yoğurt
 - 1 yemek kaşığı mayonez
 - 2 diş sarımsak
 - Tuz
 
- Maydanoz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tuz ayarına dikkat edelim ki fazla tuzlu olmasın ????
 - Karnabaharları küçük küçük doğrayalım.
 - Tavayı ocağa alalım, sıvı yağ ekleyelim.
 - Karnabaharları ekleyip, kavurmaya başlayın.
 - sonrasındasında baharatlarını ekleyelim ve tavanın kapağını kapatalım.
 - Kısık ateşte 15-20 dakikada orta ara karıştırarak kavuralım.
 - Karnabaharlar yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
 - Kıymalı sosuna başlayalım. Tavayı ocağa alalım yağını ekledikten daha sonra kıymayı koyalım üstüne bastıra bastıra kavuralım.
 - Baharatları ve salçasını ek edip, kavurmaya devam edelim.
 - Salçanın kıvamını ayarlamak için biraz su ekleyelim 2-3 dakika pişirelim.
 - Kıvam aldıktan daha sonra ocağın altını kapatalım.
 - Sarımsaklı yoğurdumuza geçelim. Bir kaseye yoğurdumuzu koyalım mayonezi ekleyelim.
 - Sarımsağımızı rendeleyin. Tuzunu ekleyelim ve güzelce çırpalım.
 - Karnabaharı servis tabağına alalım.
 - Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim en üstüne kıymalı sosunu ekleyelim.
 - Maydanoz ile süsleyelim???? ???? karnabahar mantımız hazır ????. ???? kusursuz ötesi ???? Çok sevdiğimiz bir tanım. ???????? deneyecek olanlara şimdiden. ???? afiyet olsun ????