Kıymalı Pırasa Yemeği (Bildiğiniz Tanımları Unutun) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 6 kısım pırasa
 - 2 tane havuç
 - 1 çay bardağına yakın zeytinyağ
 - 2 tane kuru soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 250 g kıyma
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - Yarım yemek kaşığı biber salçası
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tepeleme)
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 küçük kase domates konservesi yahut rendelenmiş domates
 - 1 çay bardağı pirinç
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel pırasaları ayıklayıp yıkayalım ve bir parmak eninde doğratalım ben yaprak kısımlarındanda doğradım tekrar yıkayıp suyunu süzelim.
 - Havuçlarında kabuklarını soyup yuvarlak dilimleyelim.
 - Soğan ,sarımsak yemeklik doğrayıp zeytinyağda biraz kavuralım, kıymayı ek edip kıymanın rengi değişene kadar kavuralım.
 - Salçayı ek edip 1 dakika kadar kavuruyoruz.
 - Baharatları ek edelim .
 - Üzerine de domates konservesini ek edip karıştırıyoruz.
 - Havuç ve pırasaları ek edip orta ara karıştırarak suyunu biraz bırakana kadar pişiriyoruz.
 - Üzerine kaynar su döküp kapağını kapatıyoruz .
 - Kısık ateşte 35dk kadar pişiriyoruz.
 - Üzerine yıkadığımız pirinçi ek edip pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz afiyet olsun????.