Kıymalı Taze Fasülye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- Yarım kilo taze fasülye
 - Yarım kilo yağlı kıyma
 - 1 orta uzunluk soğan
 - 2 orta uzunluk domates
 - 2 biber (kıl biber kullandım 6-7 tane)
 - Yarım çay bardağı zeytin yağı
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 su bardağı kaynamış soğumuş su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanımızı rendeliyoruz.
 - Tencereye yağımızı döküyoruz ve doğradığımız biberlerle soğanı yağda kavuruyoruz.
 - Soğanlar pembeleşince rendelediğimiz domateslerimizi de tencereye alıp suyunu salana kadar pişiriyoruz.
 - Ardından kıymamızı ekliyoruz biraz kavurup tuz ve pul biberimizi ekliyoruz.
 - Biraz karıştırıp ayıkladığımız taze fasulyelerimizi tencereye alıyoruz.
 - Sararana kadar kapağını kapatıp yüksek ateşte bırakıyoruz.
 - hafifçe sarardıktan daha sonra 1 bardak kaynamış soğumuş suyumuzu koyuyoruz.
 - Düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz altını açıyoruz ve düdüğü çıktıktan daha sonra 10 dk pişiriyoruz. (düdüklüm fissler olduğu için 10 dk öbür düdüklülerde müddet uzayabilir).Afiyet şifa olsun ????.