Mağara, “Calcari di Campiglia” Protokolü ile sürdürülebilir üretim örneği

Samuag

New member
Başkan Giani Protokolü imzaladı. Solda San Vincenzo belediye başkanı Paolo Ricucci, sağda Campiglia Marittima belediye başkanı Alberta Ticciati

Toskana’nın güney kıyı bölgesinde endüstriyel kullanım için kireçtaşı ve dolomitik kireçtaşının sürdürülebilir şekilde çıkarılmasına yönelik parametreleri ve yöntemleri tanımlamayı amaçlayan Mutabakat Zaptı, ilgili kurum ve şirketlerin yasal temsilcileri tarafından atılan imza ile imzalandı. Söz konusu yataklar San Vincenzo ve Campiglia Marittima Belediyelerinde bulunmaktadır ve “Calcari di Campiglia” adı verilen 26. bölgeye aittir. Bu anlaşma ile Toskana Bölgesi, doğal kaynağın korunması, üretim zincirlerini besleyen madencilik ihtiyaçları ve istihdam düzeylerinin sürdürülmesi arasında bir denge kurmuş ve böylece Bölgesel Taş Ocağı Planının geçerliliğini teyit etmiştir.

25 yıl süreyle geçerli olan protokol, Bölge Başkanı tarafından imzalandı.
Toskana, San Vincenzo belediye başkanı Eugenio Giani, Campiglia Marittima belediye başkanı Paolo Ricucci, Solvay Chimica Italia Spa genel müdürü Alberta Ticciati, Nicolas Dugenetay ve Società Cave di Campiglia Spa başkanı Lorenzo Banti. Programlama ve müteakip bölgesel tablo sayesinde, çevre ve üretim zincirleri için işlevsel olan madencilik faaliyetleri arasında gelişmiş bir denge noktası bulundu ve ilgili iki Belediyede de olumlu etkileri oldu.

Başkan Eugenio Giani, “Bu anlaşmayla, çevre ve istihdam tarafındaki etkileri nedeniyle hassas bir konuyu rasyonelleştirip sistematik hale getiriyoruz” diye açıklıyor. Bu şekilde, Bölge olarak, Anlaşma’dan etkilenen alanla ilgili olarak da Taş Ocağı Bölge Planını izlemeye devam etmeyi taahhüt ediyoruz. Çıkarılan hacimlerin ihtiyaca ve Sürdürülebilir Üretim Hedeflerine uygunluğunu bir referans noktası olarak alarak doğrulayacağız. Kısacası, çevresel bağlamı koruma hususlarını usulüne uygun olarak kontrol altında tutacağız, ancak aynı zamanda maden çıkarmanın istihdam seviyelerinin korunmasını garanti etmek için maden çıkarma olasılıkları konusunda kesinlikler verebileceğiz. ve üretim şirketleri”.

Rosignano’daki Solvay fabrikasının direktörü Nicolas Dugenetay, “Bu anlaşma, önümüzdeki on yıllar için sürdürülebilir bir gelecek için somut çözümler belirlemede Kamu İdaresi ile özel kişiler arasındaki aktif ve etkili işbirliğinin bir örneğidir” diyor – Bölgeye koordinasyonu için teşekkür ediyoruz bölgemiz için kalkınma planlarını garanti etmede yürüttüğü rol. Solvay, ekonomik ve istihdam konsolidasyonu ortak hedefine katkıda bulunarak faaliyetlerini giderek daha sürdürülebilir hale getirmek için inovasyona yatırım yapma taahhüdünü teyit ediyor”.

Söz konusu taş ocakları, Solvay Chemical Italy’nin 2026 yılına kadar 12,6 milyon metreküp ekim yapma yetkisine sahip olduğu ve sunulan başvuru ile toplamı 18 milyon metreküpe çıkarmayı talep ettiği San Vincenzo belediyesindeki San Carlo’daki taş ocaklarıdır. 2051, Sodiera di Rosignano’nun üretimini garanti altına almak için. Campiglia Marittima belediyesinde bulunan Monte Calvi taş ocağı için, Società Cave di Campiglia Spa’ya 2,7 milyon metreküplük artık hacmin ekimi için on yıl süreli tek bir yetki verildi. Özetle, 2019-2038 döneminde Bölge 26 için Bölgesel Taş Ocağı Planı tarafından öngörülen sürdürülebilir üretim hedefleri toplam 15,9 milyon metreküp olup, bunun %75’i San Vincenzo Belediyesi’ne (11,9 milyon metreküp) ve %25’i dağıtılmıştır. Campiglia Marittima Belediyesi’nde 3,9 milyon metreküp.

Bölge, ortaya çıkan ihtiyaçlarla ilgili olarak yeni rezervuar alanlarının ve potansiyel rezervuarların sağlanması ve üretim süreçlerinde hafriyat malzemeleri (kireçtaşı) kullanan yerel üretim zincirlerinin desteklenmesi de dahil olmak üzere, Bölgesel Planda daha fazla düzenleme yapılması ihtiyacını değerlendirecektir. endüstriyel veya imalat endüstrileri, her bir şirketin tedarik zinciri ihtiyaçları ile ilgili olarak bölge 26’nın Sürdürülebilir Üretim Hedeflerini artırmak için herhangi bir prosedür başlatmak.

Bölge tarafından iki Belediye ile birlikte koordine edilen teknik ve yasal bir karşılaştırma çalışması yoluyla Solvay ve Cave di Campiglia, işbirliği sözleşmelerini yeniden tanımladı ve genişleterek etkin ortaklar haline geldi. İki şirket, kendi üretim tesislerinde istihdamı korumayı veya artırmayı ve madencilik ve ilgili faaliyetlerin yenilikçiliğine ve geliştirilmesine yatırım yapmayı taahhüt ederek, bunların giderek daha sürdürülebilir ve verimli olmasını sağlar.