Malaga Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Malaga Pasta Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet büyük uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt (keki ıslatmak için)
Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta (sarısı)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • Muz
Ganaj sosu için;

  • 1 paket(200 ml) sıvı krema
  • 200 gram çikolata( bitter yada sütlü yahut karışık)
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel kekinizi yapmak için yumurtalarımızı ve şekerimizi alıp köpürene kadar çırpalım.
  2. Köpürdükten daha sonra bütün materyalleri karıştırıp yağladığız borcamın içerisine dökelim.
  3. 180 derecede evvelde ısıtılmış fırının içerisinde 20-25 dakika kadar pişirelim.
  4. Piştikten daha sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.
  5. ondan sonrasında kremamızı yapmaya başlayalım.
  6. Krem şanti, vanilya ve tereyağ hariç bütün materyalleri tencereye alıp pişirmeye başlayalım.
  7. Piştikten daha sonra yağımızı ,vanilyalı ve krem şantiyi alıp mikserle çırpalım daha sonrasında soğumuş kekimizi ıslatıp kekimizin üzerine muhallebimizi döküp düzeltelim.
  8. Muhallebinin üzerine muzlarımızı koyalım çabucak sonrasında ganajımızı yapmaya başlayalım.
  9. Bir tencerenin içerisine kremamızı koyup ısıtalım yalnız yanmaması için dikkat edelim.
  10. Isınmış olan kremamızın içerisine çikolatalarımızı koyup karıştıralım 1 gün buzdolabında bekletip servis edelim.
  11. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı