Mantılı Sebzeli Bezelye Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 500 gram bezelye
 - 1 orta uzunluk patates
 - 1 adet havuç
 - Yarım tavuk göğsü
 - 1 adet soğan
 - 1 çay kaşığı sıvı yağ
 - 1 çorba kaşığı salça
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı toz biber
 - 1 ufak kase mantı
 - 1 çay kaşığı nane isteğe nazaran
 - Yeteri kadar kaynar su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce doğradığımız soğanları yağla tencereye alalım.
 - O kavrulurken bir tavukları küp küp doğrayıp soğanı ek edelim .
 - Patates ve havuçları da birebir biçimde küp küp keselim.
 - Soğanla tavuk kavrulunca salça ve toz biber tuz ekleyelim.
 - Üzerine tüm malzemeyi ekleyelim .
 - Kaynar su ek edelim.
 - Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynayınca altını kısalım 20 dk kadar pişirelim.
 - İçine nane atalım, altını kapatalım.
 - 5 dk kadar dinlenince servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.