Meteoroloji’den çok soğuk uyarısı: Hangi bölgelere ne vakit kar yağacak?

Samuag

New member
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamaya nazaran, Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın, hafta sonundan itibaren batı kesitlerden başlayarak yurt genelinde tesirli olacak.

Önümüzdeki hafta başından itibaren, ülkemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın tesiri altına gireceği, bunun kararında yurt genelinde çok soğuk hava şartlarının görüleceği varsayım ediliyor.

GÜN GÜN HAVA DURUMU

Yarın:
Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de beklenen yağışların, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz’de güçlü olacak.

Yağışların Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kesitlerinde kar yağışı halinde öteki yağış alan yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur biçiminde olması bekleniyor.

Cumartesi: Yağışların, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’de ağır kar yağışı, Güney Ege ve Akdeniz’de güçlü yağmur ve sağanak, Toros Dağları’nda ağır kar halinde olacağı iddia ediliyor.

PAZAR GÜNÜ YURT GENELİ YAĞIŞLI

Pazar:
Tüm yurdun çoklukla yağışlı olacağı, yağışların Akdeniz kıyı kesitinde yağmur ve sağanak, yağış alan öbür yerlerde kar yağışı biçiminde olacağı iddia ediliyor. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında güçlü ve ağır kar yağışı formunda, Doğu Akdeniz’de ise güçlü yağmur ve sağanak formunda olacak.

Pazartesi: Karadeniz üzerinden gelecek çok soğuk hava niçiniyle yurtta beklenen yağışların kar biçiminde olacak.

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Meteoroloji, çok soğuk ve kar yağışlı havanın perşembe gününe kadar tesirli olmasının beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji “Aşırı soğuk hava, ağır kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı şimdiki hava kestirim ve ikaz raporlarını takip etmeleri kıymet arz etmektedir” uyarısı yaptı.