Meyveli Dik Rulo Pasta Rulo Pastayı Bir De bu biçimde Deneyin Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket kremşanti
- Limon kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı kırmızı meyve ( ahududu, böğürtlen, karadut vb.)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- Pastacı kreması
- Kivi
- Vişne
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için yumurtalar ve toz şeker bir karıştırma kabında güzelce çırpılır.
- ondan sonrasında üzerine un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek ,yumurta söndürülmeden karıştırılır.
- Fırın tepsisine hazırlanan harç yayılır ve 170° fırında 15 dakika pişirilir.
- Pişirme müddeti bittiğinde rulo haline getirilerek soğumaya bırakılır.
- Pastacı kreması için bir tencereye süt, un, vanilya,şeker ve nişasta eklenir.
- Yumurta sarısı da içine eklenir. Karıştırarak pişirilir ve kaynayıp kıvam alınca altı kapatılır,soğumaya bırakılır.
- Limon rendesi ile aromalandırılır.
- Krema soğuyunca içine toz kremşanti eklenip karıştırılarak hazır hale getirilir.
- Meyveli sos için meyvelerin üzerine şeker eklenir.
- Ocağa alınır, meyveler biraz suyunu salınca üzerine nişastası da eklenir, kaynayana kadar karıştırılır. Sos ta soğumaya bırakılır.
- Kekin üzerine soğuyan meyveli sos sürülür.
- Üzerine hazırladığımız pastacı kreması da sürülür.
- Üzerini süslemek için pastacı kremasından biraz ayrılır.
- Pastamızın keki eşit modüller olacak biçimde kesilir.
- Bir şerit çabucak rulo yapılarak ortaya yerleştirilir.
- Diğer şeritler de etrafına sarılarak bir pasta haline getirilir.
- böyle buzdolabında en az 3 saat soğumaya bırakılır.
- Soğuyan pastamızın üzeri dilediğince süslenir ve kesilerek servis edilir.