Microsoft Build: “ChatGPT ile bisikletten buhar motoruna”

celeron

Global Mod
Global Mod
Microsoft CEO’su, yapay zekadaki (AI) son gelişmeleri iPhone gibi çığır açan teknolojik başarılarla karşılaştırıyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella Perşembe akşamı (CEST) Seattle’daki MS Build 2023 geliştirici konferansının başlangıcında “ChatGPT ile bisikletlerden buhar motorlarına geçtik” dedi.




Microsoft gelecek için ne planlıyor? Bu yıl hangi konular önemli?







yapay zeka yarışı


Yapay zeka – veya kısaca AI – şu anda teknoloji endüstrisi için baskın bir konudur. Start-up’lar yıllardır gelişimi yönlendirirken, artık olgunlaşmış yapay zekaları ürünlerine entegre edenler öncelikle büyük ABD devleridir. Bu şekilde AI, Microsoft, Meta, Google veya Amazon’un kıyasıya rekabetini sürdürdüğü oyun alanı haline gelir.


Nadella, “Havada çığır açan bir değişiklik var,” dedi. Dünya çapında Windows için uygulamalar oluşturan çok sayıda geliştirici, yapay zeka ile tamamen yeni olanaklara sahip olacaktır. Microsoft, Seattle’da ve sanal olarak Perşembe gününe kadar gerçekleştirilecek yapı için 50’den fazla yeniliği duyurdu. Neredeyse hepsinin AI ile bir ilgisi olacak. Nadella, “AI yığını her seviyede değiştiriyor” dedi.

Herkes için yardımcı pilot


Nadella açılışta bazı yeniliklerin altını çizdi: “Copilot’u Windows’a getiriyoruz” dedi CEO. “Bence her kullanıcıyı bu şekilde güçlü bir Windows kullanıcısına dönüştürüyoruz.” Copilot Stack ve Azure AI ile geliştiriciler, Microsoft’un son yıllarda oluşturduğu tüm kaynakları kullanarak yapay zekayı Windows uygulamalarına kendileri entegre edebilmelidir. Nadella, “Herkesin uygulaması için bir yardımcı pilot oluşturabilmesini istiyoruz” diye vurguladı.


Fabric ile Microsoft ayrıca ticari müşteriler için yeni bir veri analizi platformu sunuyor. Microsoft, platformun “bir şirketin ihtiyaç duyduğu tüm verileri” bir araya getirip analiz edeceğini vaat ediyor. Elbette yapay zeka burada da kullanılıyor.


(vbr)



Haberin Sonu