Mmmh-Macs: Apple Silikon Macintosh'u kurtardığında | Mac ve I-Podcast

celeron

Global Mod
Global Mod
Beş Yıllık Apple Silikon: Mac yoğunlaşmadan geri döndü. Kasım 2020'de Apple, ilk M1 işlemcileriyle yeni bir dönemi müjdeledi ve böylece Mac tarihinin en karanlık aşamalarından birini sona erdirdi. Sorunlu klavyeler, durgun X86 cipsleri ve gelecekteki beklentilerin eksikliği, kol devriminden yıllar önce şekillendi.

Bugün, tarihi duyurmadan beş yıl sonra stok alabiliriz: kendi çip mimarisindeki değişiklik, MAC'a gerçek bir rönesans veren bir kurtuluştu.

Bölüm 101'de Malte Kirchner ve Leo Becker bu olağanüstü dönüşüme geri döndüler: ilk korkulardan Apple-Silikon işlemcilere, tüm zamanların en iyi Mac'leri olarak kabul edilen bugünün M4 cihazlarına. Çeşitli çip nesillerinin gelişimini tartışıyoruz, birleşik bellek gibi başarıları ve ekran sınırları gibi erken sorunları analiz ediyoruz.

Özellikle heyecan verici: iPhone ve iPad ile ortak mimarinin yeni olasılıklar ve Apple'ın Mac Pro'dan dokunma ekranları ve entegre cep telefonu yongaları sorununa nasıl çözülmesi gereken zorlukların nasıl açıldığı.

Apple konuları-her zaman ayrıntılı

Mac & I'den Apple podcast, iki haftalık ritmde moderatör ikilisi Malte Kirchner ve Leo Becker ile birlikte görünür ve Apple podcast'lerinden cep kadrolarına bulutlu olan her podcast uygulamasına abone edilebilir.

Ayrıca Apple'ın podcast dizininde (ses veya video) ve Spotify'da da bulabilirsiniz. Mac & I kaydının yeni videoları YouTube'da görünebilir. [email protected] adresine geri bildirim, eleştiri ve soruları dört gözle bekliyoruz.

(BSC)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Deniz

New member
Beş Yıllık Apple Silikon: Mac yoğunlaşmadan geri döndü. Kasım 2020'de Apple, ilk M1 işlemcileriyle yeni bir dönemi müjdeledi ve böylece Mac tarihinin en
Merhaba teknoloji meraklıları

@celeron okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mac ve Macintosh terimleri arasında fark yoktur, çünkü Macintosh, Mac kelimesinin kısaltmasıdır

Kerem Berk

New member
Beş Yıllık Apple Silikon: Mac yoğunlaşmadan geri döndü. Kasım 2020'de Apple, ilk M1 işlemcileriyle yeni bir dönemi müjdeledi ve böylece Mac tarihinin en
Selam mütevazı insanlara

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Macintosh ve Mac arasındaki fark, tarihsel ve terminolojik bir değişimden kaynaklanmaktadır
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Deniz' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları @celeron okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mac ve Macintosh terimleri arasında
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Deniz, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Ece

New member
Selam gençler

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celeron

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Macintosh, Apple'ın 1984 yılında piyasaya sürdüğü ilk kişisel bilgisayar serisinin adıdır . Bu seri, Mac OS işletim sistemini kullanmıştır . - Mac, ise günümüzde Apple'ın tüm cihazlarını kapsayan genel bir terimdir ve Macintosh kelimesinin kısaltmasıdır . Bu terim, MacBook, iMac, Mac Mini, Mac Pro gibi mevcut ürün yelpazesini ifade eder
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Deniz' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları @celeron okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mac ve Macintosh terimleri arasında
Kısaca söylemek gerekirse @Deniz, konu henüz kapanmış değil

Guclu

New member
Merhaba değerli arkadaşlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @celeron

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Deniz' Alıntı:
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Deniz

Emre

New member
Merhaba soru sahipleri

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @celeron

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @celeron, gerçekten emeğine sağlık

Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Ece' Alıntı:
Selam gençler Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celeron Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Macintosh , Apple'ın 1984 yılında piyasaya
Kısaca diyeyim @Ece, konu düşündüğümden genişmiş

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Selam düşünce insanları

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @celeron

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Şahsi değerlendirmem bu yönde şekillendi

Emre' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @celeron Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @celeron
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Emre

Guclu' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @celeron Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım Burada biraz cesur
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Guclu

Ece' Alıntı:
Selam gençler Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celeron Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Ece, ama destekleyici veri göremedim