Moda, iki çağrı ve sektördeki krizi korumak için bir fon

Samuag

New member
Federico Taverniti tarafından yazılmıştır, 28 Mayıs 2025 Çarşamba 13:16

90 milyondan fazla gelen iki çağrı, bölgesel tabloya eklenen önlemler, halihazırda hükümete yapılan taleplere ve sektördeki şirketler arasında boyutsal büyüme süreçlerini ve toplanmayı teşvik etmeyi amaçlayan 10 milyon fonun oluşturulmasına.
Bunlar, bir süredir Toskana moda sektöründe vurulan krizi zorlamaya çalışmak için bölgenin hazırladığı önlemlerdir. Toskana, Fonte Irpet 2021, sektörün üretken uzmanlaşmalarının (tekstil, giyim ve deri ürünleri) alaka düzeyi ile ilk İtalyan bölgesidir: yaklaşık 6 milyar katma değer üretilen, 16.700 şirket, yaklaşık 105 bin çalışan.

Kabul edilen ilk eylemler arasında, yerel kurumlar, ekonomik kategoriler, sendika örgütleri, irpet, İtalya ve parlamento bankası ve Avrupalı temsilciler ve şirketler ve işçiler için Koruma Araçları Hükümeti (sosyal güvenlik, finansal müdahaleler ve azaltma vergisi ölçümleri) ile bölgesel bir tartışma tablosunun oluşturulması.

Önlemlerin güçlendirilmesi daha sonra moda fonunun kurulması, açılacak iki çağrının hazırlanması ve şirketler arasında entegrasyon süreçlerini desteklemek için bir yatırım fonu oluşturulması ile şekillendi.

“Doksan – üç milyon artı SICI Fonu'nun 10 milyonu, bölgenin sektöre sunulan belgeleriyle inşa ettiği bir hazinedir. – Söyledi Başkan Eugenio Giani – Komiser Leonardo Marras'ın kategorileri temsilcileri ile çok diyalog eden bir şekilde rehberlik ettiği çağrılar, işlere yönelik yardımları yönlendirdiğimiz için yardım ettiklerini ve destekledikleri için yardım ettikleri için yardım ettikleri için yardım ettikler. İnovasyonun yanı sıra sergi tanıtımını desteklemek ve desteklemek.

“Toskana bölgesi – Ekonomi ve Turizm Komiseri Leonardo Marras'ın büyük bir öneri önerisi ortaya koyduğunu söyledi. Son bütçe değişikliği ile, toplam 103 milyon avro bölgesel planlamasından fonlar eklenen büyük kaynakları belirledik. Bu kaynaklar, moda tedarikinin en etkili şekilde değerlendirilmesi için üretim yatırımlarının devam etmesini desteklemek için tasarlanmıştır.

“Bu mekanda – eklenen Marras – bölgenin, krizin yapısal karakterini dikkate alarak, daha sonra şirketlere yeniden başlatılan yatırımların bir aşamasında eşlik etmek için müdahale etme görevini üstleneceğini de vurguladık. Bugün, 103 milyon avro kullanılabilirliği sayesinde, bu yeniden başlatmayı desteklemek için üç yeni somut önlem sunabiliyoruz.”

Birincisi, küresel pazarlarda rekabet gücünü artırmak, teknolojik dönüşüm süreçlerini geliştirmek ve üretkenliği artırmak için şirketlerin dijital, yeşil, üretken ve süreçlerinde yüksek teknolojik ve yenilikçi değerlere sahip projeleri tanıtmaktır. Yardım, kurumsal boyuta bağlı olarak değişken yoğunlukta yenilik ve üretime (malzeme ve maddi olmayan aktif bileşenler ve genel giderler) yatırımlar için kayıp bir sübvansiyon sübvansiyonu şeklinde verilecektir. İnovasyon projesi 200 bin ila 1,5 milyon avro arasında bir yatırım sağlamalıdır. Finansal tahsis 30 milyon avro.
İkincisi, moda da dahil olmak üzere Toskana tedarik zincirlerindeki şirketler arasındaki ortak projeleri dikey entegrasyon, izlenebilirlik, üretim verimliliği ve pazarlara erişimi güçlendirmeye teşvik etmeyi amaçlayan akıllı tedarik zinciri çağrısıdır. Projenin maksimum büyüklüğü 10 milyon avroyu geçemez. Mali bağış 63 milyon avro.

Son olarak, daha fazla müdahale, üretim süreçlerinin verimliliğini, boyutsal büyümeyi ve tedarik zincirinin yeniden düzenlenmesini artırmayı amaçlayan entegrasyon süreçlerini uygulayan moda tedarik zincirine ait şirketlerin orta uzunluğundaki varlıkları artırmayı amaçlayan bir yatırım fonu kurulmasıyla ilgilidir. Yatırımlar, moda sektöründe faaliyet gösteren, Toskana merkezli ve gelişimlerini finanse etmesi gereken olmayan MPMI tarafından verilen özkaynak finansal araçlarında yapılmalıdır.