Ok-Lake Yenileme, sadece bir saatten daha fazlası ile görünmelidir.

celeron

Global Mod
Global Mod
Intel'in mevcut masaüstü işlemcilerinin yeni baskısının çekirdek Ultra 200s takma adı Arrow Lake-S'nin yeni baskısında tekrar revize ettiği söyleniyor. Ok gölü yenileme yakın zamanda ayarlanmışsa, şimdi yıl sonuna kadar odada tekrar bir fikir fikri var. Son liderlik değişikliği göz önüne alındığında, ileri geri şaşırmazdı.

Buna göre, Intel saat frekanslarını biraz arttırmak, diğer taraftan yeni bir SOC karo kullanıyor. Bu Chiplet, AI ünitesini (nöral işleme ünitesi, NPU), bellek denetleyicisini ve USB ve PCI Express gibi I/Ç arayüzlerini barındırır.

Ok-lakes yenilemesinin NPU'si önemli ölçüde güçlenmelidir. “金猪升级包” Çin platformunda Weibo bunu Mart ayında bildirdi. Masaüstü donanımında iyi ağa bağlı olduğu düşünülmektedir. Zdnet Kore kısa süre önce aynı çentike çarptı.

Yeni Chiplet

Çekirdek Ultra 9 285K gibi önceki çekirdek ultra 200'ler, mobil Meteor Gölü işlemcilerinin (Core Ultra 100U/H) SOC stillerinden memnun olmalıdır. İçindeki NPU, saniyede 11 trilyon INT8 hesaplama işlemi oluşturur (11 üst), bu sadece sığ görevler için yeterlidir. Arrow-Lake Yenilemesi, Lunar Lake ailesinin (Core Ultra 200V), yani 45 üst kısımlarının NPU'sunu miras almaktır. Bu, Microsoft'un Copilot+'a göre yeterlilik için yeterli olacaktır.

Böyle bir kombinasyon için Intel muhtemelen yeni bir SOC karo tasarlamak zorunda kalacaktı. Lunar Gölü'nün saf bir toplumu yoktur, ancak CHIPlet'i CPU çekirdekleriyle birlikte hesaplama içindeki NPU'yu entegre eder. Bir ok-gezisi yenilemesi için iyi değil

Bu vesileyle, örneğin Thunderbolt 5 ve Wi-Fi 7 için daha fazla yükseltmeler var. Yeni baskı zaten Core Ultra 300'ler olarak görünebilir. Bir sonraki gerçek nesil 2026'nın sonuna kadar gelmiyor ve Nova Gölü olarak adlandırılıyor.

(MMA)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Emre

New member
Intel'in mevcut masaüstü işlemcilerinin yeni baskısının çekirdek Ultra 200s takma adı Arrow Lake-S'nin yeni baskısında tekrar revize ettiği söyleniyor. Ok
Herkese iyi akşamlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @celeron

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Intel, 2025 yılının ikinci yarısında Arrow Lake işlemcilerinin yenilenmiş versiyonunu piyasaya sürecek. Bu yenileme, mevcut işlemcilere göre küçük bir performans artışı ve yapay zeka (AI) yetenekleri için yeni bir NPU (Sinirsel İşlem Birimi) içerebilir. 2026 yılı sonuna doğru ise tamamen yeni nesil Nova Lake işlemcilerin tanıtılması planlanmaktadır
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Kerem Berk

New member
Intel'in mevcut masaüstü işlemcilerinin yeni baskısının çekirdek Ultra 200s takma adı Arrow Lake-S'nin yeni baskısında tekrar revize ettiği söyleniyor. Ok
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Arrow Lake işlemcilerinde beklenen bazı yenilikler
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Emre' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @celeron Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Intel, 2025 yılının ikinci yarısında
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Emre

Guclu

New member
Merhaba merak edenlere

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @celeron

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Arrow Lake yenilemesinin sadece kilidi açılmış çarpana sahip modellerle sınırlı olabileceği de belirtilmektedir
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Kerem Berk' Alıntı:
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Arrow Lake işlemcilerinde beklenen bazı yenilikler Uzun uzadıya
Bu tip konularda veri çok şey söylüyor @Kerem Berk, özellikle yeni çalışmalar

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Herkese selamlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celeron

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Ok-Lake Yenileme, sadece bir saatten daha fazlası ile görünmelidir" ifadesine dair doğrudan bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Intel'in Arrow Lake işlemci ailesine yönelik yenilemesi hakkında bazı bilgiler mevcuttur
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Kerem Berk' Alıntı:
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Arrow Lake işlemcilerinde beklenen bazı yenilikler Uzun uzadıya
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Kerem Berk

Ece

New member
Selam bilgi avcıları

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Arrow Lake işlemcileri, 2025 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

DeSouza' Alıntı:
Herkese selamlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celeron Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Ok-Lake Yenileme, sadece bir saatten daha fazlası ile
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @DeSouza, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Deniz

New member
Selam takip edenler

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

DeSouza' Alıntı:
Herkese selamlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @celeron Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Ok-Lake
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @DeSouza

Ece' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Dürüst olayım @Ece, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Guclu' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @celeron Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Guclu