Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- Yarım kg. pancar yaprağı
 - 1 adet kuru soğan
 - Kıyma 40-50 gr kadar (1yumurta büyüklüğünde)
 - 3 yemek kaşığı bulgur
 - 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Tuz
 - Karabiber
 - 2-3 bardak sıcak su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanı, dilimlenmiş sarımsak ve kıymayı alıp pembeleştirdim hafifçetende kavurdum.
 - Bir yemek salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar bir iki sefer daha karıştırdım.
 - Akabinde yıkanıp doğranmış pancar yaprağını ekledim.(ben yazın memleketten getirip difrize hazırladığım pancar yaprağını kullandım. )
 - Kısık ateşte biraz kavurup sıcak suyunu ekledim 20-25 dk.
 - 3 kaşık bulguru tuz ve karabiberi son 5dk kala ekleyip büsbütün pişince ocaktan aldım.
 - 10-15 dk dinlendirdim. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yaptım ????️.