Patatesli Kabak Pancarı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 adet kabak
 - 2-3 adet küçük uzunluk patates (veya büyük uzunluk bir adet)
 - 1 adet soğan (ben soğanım büyük olduğu için yarısını kullandım)
 - 1 adet yeşil biber
 - Yarım çay bardağı bulgur (ben orta kullandım var ise kalın bulgur)
 - 2 yemek kaşığı salça (var ise bir kaşık biber salçası bir kaşık domates salçasıda olur kaşıklar doruklu olmayacak)
 - 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kırmızı biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanları küp küp yemeklik doğuyoruz biberleri de yemeklik doğrayıp hazır ediyoruz.
 - Tencereye sıvı yağı koyup evvel soğanları akabinde biberleri kavuruyoruz.
 - sonrasındasında salçayı ve akabinde ince küpler halinde doğranmış patates ve kabakları ekliyoruz.
 - Ve baharatları katıp hepsini harmanlayıp kısık ateşte biraz kavurduktan daha sonra suyunu azar azar ekliyoruz.
 - Son olarak on dakika kadar zerzevatları pişirdikten daha sonra üstüne bulguru katıyoruz lakin karıştırmıyoruz.
 - Bulgurun üste kalması için ve pilav üzere ocağın en küçük gözü ve kısık ateşte kapağı tam kapalı olarak pişirmeye devam ediyoruz.
 - Sebzelerin ve bulgurun piştiğini denetim ettikten daha sonra sulu olmayacak biçimde lapa bir pilav usulünde iken altını kapatıyoruz.
 - Ilık olarak servis edebilirsiniz. İsterseniz sarımsaklı yada sade yoğurtla bir arada tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 
	
	
		
		
	
	Hoşçakalın ????.