Patatesli Pırasa Graten

celeron

Global Mod
Global Mod
Patatesli Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 3 kısım pırasa
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Kara biber
Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesli Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri soyup yuvarlak doğruyoruz .
  2. Soğanı doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
  3. Yağ ve salça ekleyip kavuruyoruz .
  4. hemen sonrasında patatesleri ,tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 4-5 dk pişiriyoruz.
  6. ondan sonrasında yıkayıp doğramış olduğumuz pırasaları ekleyip karıştırıyoruz ,ocaktan alıp tepsimize güzelce yayıyoruz.
  7. Beşamel sos için; Tereyağ uygun bir kaba alıyoruz.
  8. Un ekleyip ocakta yavaşça rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  9. hemen sonrasında süt ekleyip karıştırıyoruz tuz ve karabiber ekleyip yeniden karıştırıyoruz ,koyu olursa süt ekleyebilirsiniz.
  10. Kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp pırasanın üzeri kapatacak biçimde üzerine döküyoruz .
  11. Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece önce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun ????????•.
Patatesli Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı