Patatesli Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3-4 adet patates
- 3 kısım pırasa
- 1 adet soğan
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Kara biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup yuvarlak doğruyoruz .
- Soğanı doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
- Yağ ve salça ekleyip kavuruyoruz .
- hemen sonrasında patatesleri ,tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 4-5 dk pişiriyoruz.
- ondan sonrasında yıkayıp doğramış olduğumuz pırasaları ekleyip karıştırıyoruz ,ocaktan alıp tepsimize güzelce yayıyoruz.
- Beşamel sos için; Tereyağ uygun bir kaba alıyoruz.
- Un ekleyip ocakta yavaşça rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- hemen sonrasında süt ekleyip karıştırıyoruz tuz ve karabiber ekleyip yeniden karıştırıyoruz ,koyu olursa süt ekleyebilirsiniz.
- Kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp pırasanın üzeri kapatacak biçimde üzerine döküyoruz .
- Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece önce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun ????????•.