Patatesli Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3-4 adet patates
 - 3 kısım pırasa
 - 1 adet soğan
 - Tuz
 - Kara biber
 - Pul biber
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
- 2 yemek kaşığı tereyağ
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2 su bardağı süt
 - Tuz
 - Kara biber
 
- Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup yuvarlak doğruyoruz .
 - Soğanı doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
 - Yağ ve salça ekleyip kavuruyoruz .
 - hemen sonrasında patatesleri ,tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
 - Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 4-5 dk pişiriyoruz.
 - ondan sonrasında yıkayıp doğramış olduğumuz pırasaları ekleyip karıştırıyoruz ,ocaktan alıp tepsimize güzelce yayıyoruz.
 - Beşamel sos için; Tereyağ uygun bir kaba alıyoruz.
 - Un ekleyip ocakta yavaşça rengi dönene kadar kavuruyoruz.
 - hemen sonrasında süt ekleyip karıştırıyoruz tuz ve karabiber ekleyip yeniden karıştırıyoruz ,koyu olursa süt ekleyebilirsiniz.
 - Kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp pırasanın üzeri kapatacak biçimde üzerine döküyoruz .
 - Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece önce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun ????????•.