Patlıcan Ekşilisi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 200 gram kuşbaşı et
 - 1 kg patlıcan (8 adet )
 - 2 adet kuru soğan
 - 2 adet domates
 - 2 adet yeşil biber
 - 1 adet kırmızı biber
 - 1 baş sarımsak
 - 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı limon tuzu(en son kapatmadan hemilk evvel )
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı pulbiber
 - 2 lt sıcak su
 - 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
 
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı nane
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda etimizi ocağa alıyoruz.
 - Et suyunu salıp çekince yağını ekleyip kavuruyoruz.
 - Yemeklik doğradığımız soğanları da etimizin üzerine alıp güzelce kavuruyoruz.
 - Soğanların üzerine salça tuz pulbiber ve karabiberimizi ekleyip 2 dk daha kavuruyoruz.
 - 2 lt sıcak suyumuzu ekleyip ağzını kapatıyoruz.
 - böyle 25 dk kadar kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
 - Diğer tarafta patlıcanlarımızı iri küpler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz 20 dk kadar.
 - Domates yeşil ve kırmızı biberi yemeklik doğruyoruz.
 - Sarımsakları ince ince doğruyoruz.
 - Patlıcanların suyunu süzüp tenceremize ekliyoruz.
 - ondan sonrasında domates ve biberleri ekleyip kaynamasını bekliyoruz kaynayınca ağzını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz.
 - 10 dk daha sonra sarımsaklarımızı ekliyoruz yemeğimizin.
 - Kapatmaya yakın evvel nohutunu çabucak sonrasında limon tuzunu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
 - Bir tavada sıvı yağ ile naneyi kavurup üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.