Peynirli Kabak Graten Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3-4 tane kabak (benim kullandığım kabak büyüktü 1 tane kullandım)
 - Yarım bağ dereotu
 - 1 su bardağı kaşar peyniri (ben kayınvalidemin yaptığı beyaz peyniri kullandım epey da hoş oldu)
 
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı dolusu un
 - 1.5 su bardağı süt
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları evvel güzelce yıkayıp ince olmayacak biçimde halka halka doğrayalım.
 - Borcama biraz zeytinyağı döküp kabakları yavaşça tuzlayıp dizelim.
 - Önceden 200 derecede ısınmış fırına pişmeleri için koyalım.
 - 25 dk kadar fırında güzelce pişene kadar bekleyelim.
 - Bu ortada beşamel sosunu hazırlayalım.
 - 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye ya da tavaya alarak eritelim.
 - Üzerine 2 yemek kaşığı dolusu un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
 - Azar azar süt ekleyelim bu ortada karıştırmayı unutmayalım 1. 5 bardak sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
 - Kaynamaya başlayınca kıvam alana kadar pişirelim kıvam alınca tuz ve karabiberini ekleyelim. 2-3 dk daha pişirip altını kapatalım.
 - Pişen kabakları fırından çıkaralım ve üzerine hazırladığımız beşamel sosunu dökelim. İnce ince kıydığımız dereotunu üzerine gezdirelim.
 - Ben kayınvalidemin yaptığı beyaz peyniri kullandığım için beşamel sos ve dereotunun çabucak akabinde peynir rendesini de ekleyip fırına verdim peynir eriyip kızarana kadar fırında pişirdim.
 - Kaşar peyniri çabuk kızaracağı için kabak grateni beşamel sosu ile bir süre fırında pişirip daha sonra kaşar peyniri ekleyip kızarana kadar fırında pişirin.
 - İlk sıcağı çıkana kadar bekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet şifa olsun.