Pilav Eşliğinde Mantar Kavurması Ve Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte tanımı:
Not EkleTanımı Yazdır
								Köfte tanımı:
- ️500 gram kıyma
 - ️2 soğan (rendelenmiş)
 - ️Bir tutam tuz ve karabiber
 
- ️300g mantar
 - ️2 soğan
 - ️Bir tutam maydanoz
 - ️Biraz tuz ve karabiber
 
- 1,5 su bardağı pirinç (220 ml bardak başı)
 - 3 su bardağı kaynamış su
 - 3 yemek kaşığı şehriye
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 g kıymayı bir kaseye alıp rendelenmiş 2 soğanı, tuzu ve karabiber ile güzelce yoğurun.
 - Elinizle yuvarlak form verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin.
 - 180°c’de yaklaşık 20 dakika kızarana pişirin.
 - Mantarları küp doğrayalım. 2 soğanımızı küçük doğrayıp tavamızda kavuralım. Kavurduktan daha sonra mantarları ekleyip biraz tuz ile biraz karabiberle tatlandıralım.
 - En son bir tutam maydanozumuzu üzerine serpelim.
 - Pirincimizi yıkayalım. Eritmiş olduğumuz tereyağının içine şehriyemizi takım kavuralım.
 - Pirinci ekleyip 10 dakika şehriye ile birlikte kavuralım.
 - 3 bardak kaynamış su ile ekleyip kısık ateşte 12 dakika kaynatalım.