Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 1 adet kereviz
 - 2 adet havuç
 - 1 adet patates
 - 1 adet kuru soğan
 - 2,5 su bardağı portakal suyu
 - 1 çay kaşığı şeker
 - 1 çay kaşığı tuz
 - Limon
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Kereviz soyulduğu üzere fazlaca çabuk sonucur arkadaşlar bu yüzden yanımıza su dolu bir kap alalım ve içerisine yarım limon sıkalım.
 - Kerevizin kabuğunu soyalım. Küp küp modüllere ayıralım ve limonlu suyun içine bırakalım.
 - Havuçların ve patatesin kabuklarını soyup onlarıda ufak kesimlere ayırarak gereçleri hazır hale getirelim.
 - Portakal suyunuda sıkalım.
 - Tencereye sıvı yağ alalım.
 - Üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve halka biçiminde kestiğimiz havuçları koyup kavuralım.
 - Patatesi ve ufak ufak kesip on dakika limonlu suyun ortasında beklettiğimiz kerevizi de tencereye ek edelim.
 - Üzerine çıkacak kadar portakal suyu koyalım. Mutlaka su koymuyoruz.
 - Şekerini ve tuzunu katalım.
 - Kapağı kapalı bir biçimde 30 dakika kısık ateşte hiç kapağını açmadan pişirelim.
 - Müddet sonunda soğuması için kenara alalım.
 - Soğuduğunda servis tabağına alıp üzerine limon sıkalım. Servise hazır. Vitamin bombası????.
 
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı