Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 4 kısım pırasa
 - 2 adet portakal suyu
 - 2 adet havuç
 - 2 yemek kaşığı pirinç
 - Zeytinyağı
 - 1 su bardağı su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları yıkayalım.
 - Beyaz kısımlarını verev biçimde keselim.
 - Zeytin yağını bir tencereye alıp, ocağa koyalım.
 - Havuçları da verev kesip, zeytinyağında rengi dönene kadar dolduralım.
 - Üzerine pırasaları ekleyip, biraz karıştıralım.
 - Akabinde portakal suyu, su ve pirinçleri de ekleyip, karıştıralım.
 - En son tuzunu ek edip, havuzlar ve pırasalar pişene kadar pişirelim.
 - daha sonrasında soğutup, servis edelim.