PR Fesr 2021-2027, Toskana işletmelerini desteklemek için 500 milyondan fazla

Samuag

New member
Araştırma, yenilik, dijitalleşme ve rekabetçiliğe odaklanarak Toskana üretim sisteminin ekolojik ve dijital dönüşümüne yönelik yatırımlara eşlik edin. Bunlar, Bölge tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Toskana şirketlerini desteklemek için Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu’nun (ERDF) yeni yedi yıllık 2021-2027 dönemine dahil edilen yeni önlemlerin mihenk taşlarıdır. Toskana için 500 milyon avronun üzerinde kullanılabilir, bu da yaklaşık 1,2 milyar yatırımın etkinleştirilmesini mümkün kılan önceki programlamadan neredeyse 100 daha fazladır. Tahminlere göre, yeni PR ERDF ile 2,7’den fazlası etkinleştirilecek.

Bakalım şirketlere verilecek 517 milyon euro nasıl dağıtılacak.

Araştırma ve yenilik kapasitelerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi ile ileri teknolojilerin tanıtılmasını amaçlayan hedef kapsamında üç eylem öngörülmektedir:
Şirketlerin dijital dönüşümüne yönelik yenilikçi hizmetlerin satın alınmasına yönelik destek. Öngörülen 73 milyon avro, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin nitelikli hizmetler satın alarak ve belirli teknolojik alanlarda, üretim zincirlerinde, bölgesel alanlarda stratejik veya deneysel nitelikte inovasyona (süreç, ürün ve organizasyon) yatırım yapmasına olanak tanıyacak. alanlar ve sürdürülebilirlik hedefleri için (ekonomik, sosyal ve çevresel).
Araştırma, geliştirme ve inovasyon yatırımlarına destek. Ekolojik geçişi desteklemek ve MSME’ler ile büyük şirketler arasındaki işbirliğini desteklemek için ileri teknolojilerin getirilmesi yoluyla şirketlerin araştırma ve geliştirme yatırımlarını güçlendirmek amacıyla mevcut toplam kaynakların neredeyse yarısını (240 milyon) emen eylemdir. ve şirketler ve araştırma kuruluşları arasında, yine toplu biçimde.
Yenilikçi start-up’ların oluşturulması ve konsolidasyonu için destek. Bu eylem için, yüksek operasyonel risk, rehnedilecek varlıkların kıtlığı, kurumsal geçmiş eksikliği ve düşük muhasebe verileri kalitesi ile karakterize edilen şirketlere yardım etmek için kullanılacak 22,8 milyon kişi mevcuttur. Bu kategorideki şirketlere verilen destek, finansman kanallarına daha kolay erişebilmeleri için kuruluş ve piyasada ilk geliştirme aşamasında yoğunlaşacaktır.

KOBİ’lerin büyümesini ve rekabet edebilirliğini güçlendirmeyi amaçlayan hedef söz konusu olduğunda, iki eylem vardır:
Üretim sisteminin uluslararasılaşması için destek. Sağlanan 50 milyon, uluslararasılaştırma hizmetlerinin satın alınması için imalat, turizm ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren MKOBİ’lere tahsis edilebilir: uzman uluslararasılaştırma desteği; uluslararası fuar ve sergilere katılım; yurtdışındaki ofislerin veya sergi salonlarının kullanımı yoluyla danışmanlık ve tanıtım; terfi; yeni pazarları kontrol etmenin fizibilitesi için ticari yeniliklere destek.
Üretken yatırımlara destek. Hepsi de MKOBİ’leri doğum ve büyüme aşamalarında desteklemeyi amaçlayan çeşitli girişimler için 132 milyon daha var. Teşvikler, üretken yatırımları (maddi ve maddi olmayan), işletme sermayesine, iş yaratmaya (kadınlar ve gençler için mikro ve küçük işletmelere özel önem verilerek) ve sermayeyi güçlendirmeye yönelik olacaktır. Amaç, yapısal zayıflık faktörlerinin üstesinden gelmelerine yardımcı olmak, krediye veya alternatif finansman biçimlerine erişimlerini kolaylaştırmak, üretim sisteminin konsolidasyonunu desteklemek, teknolojik ve dijital geçiş süreçlerini teşvik etmek, üretimin dijital ekonominin özelliklerine uyarlanmasını sağlamaktır. ve döngüsel ekonomiye geçiş.