Pratik Baklava Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çindik tuz
- 1 su bardağı nişasta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbetin üretimi.Tencereye 3. 5 su bardağı şekeri 4 su bardağı suyu ek ederek orta ateşte kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra limon suyunu da ekliyoruz ve 5 dk kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Hamurun üretimi;Yumurtayı, sürü, sıvı yağı nı, sirke,tuz, nişasta ve unu yoğurma kabına ekleyip göğüs kulağı kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Hamurumuz kıvam aldıktan daha sonra cevizlerimizi hamurun üstüne dökerek hamuru yoğuruyoruz.
- Hazır hale gelen hamuru bir tepsiye her yere eşit biçimde dağıtarak yayıyoruz.
- 175 derecede 45-50 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra baklava birinci sıcaklığını bıraktıktan daha sonra soğumuş şerbeti yavaş yavaş üstünde gezdiriyoruz.Afiyet olsun. ????