Pratik Mükemmel Lezzet Cevizpare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üstüne)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- Aldığı kadar un ( denetimli ekleyelim)
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 limon damlası
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbet için gereçleri ekleyip ocağa pişmeye bırakıyoruz.
- 5 dk kaynadıktan daha sonra içine limon suyunu ekleyip altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- ondan sonrasında hamur için irmik,yumurta, sıvı yağı bir kaba alıp yoğuralım.
- Kabartma tozu,vanilya ve cevizi de ekleyip devam edelim.
- Unumuzu denetimli ekleyelim elimize yapışmasın epeyce da katı olmasın.
- Hamuru toparladıktan daha sonra form verip tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180° fırına verip kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten daha sonra soğuyan şerbeti üzerine kepçe ile dökelim birden dökmeyelim.
- Dinlenmeye bırakalım dinlenen tatlımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun.