Pratik Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4 adet enginar
 - 1 adet patates
 - 1 adet havuç
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 çay bardağı bezelye
 - 1 su bardağı sıcak su
 - Tuz/yarım limon
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle enginarlar 10-15 dakika limonlu suda haşlanır.
 - Ayrı bir tencerede minik küpler halinde doğranan soğan, havuç, patates ve bezelye zeytinyağında hafifçeçe sotelenir.
 - Ardından haşlanmış enginarlar tencereye yerleştirilir.
 - daha sonra su, 1 adet küp şeker ve tuz ek edilir. 15-20 dakika kadar pişirilir.
 - Tencerede soğumaya bırakılır.
 - Dereotuyla bir arada servis edilir. Afiyet olsun.