Sabit ağda internet kullanımı: Almanya’daki veri hacmi hızla artmaya devam ediyor

celeron

Global Mod
Global Mod
Almanlar 2022’de interneti yoğun bir şekilde kullanmaya devam etti ve sabit ağ internet erişimi için kullanılan veri hacmi yeniden önemli ölçüde arttı. Bu, iki yıl önce – o zamanlar sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte koronavirüs pandemisi sırasında – zaten belirgin olan bir eğilimi doğruluyor ve güçlendiriyor. Federal Ağ Ajansı’ndan (BNetzA) alınan bilgilere göre, geçen yıl Almanya genelinde genişbant bağlantılar için veri tüketimi 121 milyar gigabayt oldu.


Bu, 2021’dekinden neredeyse dörtte bir daha fazlaydı, BNetzA talep üzerine Alman Basın Ajansı’na bilgi verdi. Bu, kullanıcı başına aylık ortalama 275 gigabayt demekti. Karşılaştırma için: 2020’de kullanılan sabit ağ veri hacmi hala 76 milyar gigabayt (kullanıcı başına ayda 175 gigabayt) ve 2019’da 60 milyar gigabayt (kullanıcı başına ayda 142 gigabayt) idi. 2014’ten beri tüketilen veri hacmi on kat arttı.

Pandemiden sonra bile giderek daha fazla veri tüketimi


Artan internet kullanımı, pandemi önlemlerinin sona ermesinden sonra bile evde geçirilen sürenin artmasıyla devam ediyor: giderek daha fazla ağa bağlı cihazda sörf, akış, oyun ve bulut kullanımı gibi özel tercihler ve evde sık çalışma video konferanslar ile görünüşe göre kilitlenmeler olmadan da giderek yaygınlaşıyor. Ancak içeriğin kendisi de giderek daha fazla hacim gerektiriyor: örneğin daha yüksek çözünürlüklü filmler, çevrimiçi oyunlar veya bulut aracılığıyla konuşma tanıma.


Veri trafiği mobil iletişimde de hızla artmaya devam etti: Burada da kullanılan veri hacmi geçen yıl neredeyse dörtte bir oranında artarak 6,7 milyar gigabayta ulaştı. Kullanım, 2020’de 3,97 milyar gigabayt ve 2019’da 2,76 milyar gigabayt oldu. Artış, büyük olasılıkla, giderek daha fazla kullanıcının kendi evlerinde mobil veri kullanması, çünkü giderek daha fazla cep telefonu sözleşmesi büyük veri paketleri içeriyor.


(iki)



Haberin Sonu