Şahane Lezzetinin Övgüler Yağdırtacağı (Kabak Graten Tarifi) İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- ️1 kilo 200 gram yeşil kabak (5 adet)
 - ️4 orta uzunluk kalın havuç
 - ️5 adet sivri biber
 - ️2 adet iri kapya biberi
 - ️2 orta uzunluk kuru soğan
 - ️5 yemek kaşığı zeytinyağ
 - ️1,5 tatlı kaşığı tuz
 
- ️4 adet m uzunluk yumurta
 - ️400 ml süt
 - ️6 yemek kaşığı zeytinyağ
 - ️7 dolu yemek kaşığı un
 - ️1 paket kabartma tozu
 - ️2-3 tutam kıyılmış dere otu
 - ️yarım tatlı kaşığı tuz
 - ️yarım tatlı kaşığı karabiber
 - ️100 gram rende kaşar
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Zerzevatları fotoğrafımda gördüğünüz üzere doğrayalım. Geniş derin bir tava içine zeytinyağı alıp üzerine havucu ekleyip 2-3 dk kavuralım.
 - Üzerine soğan ve biberleri ekleyip 3 dk daha kavurmaya devam edelim. daha sonra kabakları ek edelim. Tuzunu katıp 5-6 tıp karıştıralım ve kapak örtüp orta ateşte 7 dk pişirelim.
 - Sebzeler bir kenarda kapağı kapalı beklerken bizde sosunu hazırlayalım. Yumurtayı bir kapta karıştıralım üzerine sütü ekleyip tekrar karıştıralım.
 - Sırayla tüm malzemeyi (Kaşar peyniri hariç) katıp tel çırpıcı ile yeterlice çırpalım. Sebzemizi yağlanmış fırın kabımıza boşaltalım üzerine bayaa akışkan kıvamdaki sosunuzu gezdirelim.
 - Kaşar rendemizi serpip öncesinden ısınmış alt üst ayar 180 derece fırının alttan ikinci rafında 25-30 dk peynir kızarana kadar pişirip gerisine servis edelim. Afiyet şifa olsun.