Sarımsaklı Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- ️3 adet bostan patlıcan yada 5 adet kemer patlıcan
 - ️1 adet büyük kuru soğan
 - ️3-4 adet yeşil biber
 - ️2 adet domates (Ben domates sosuyla karışık kullandım)
 - ️2 büyük diş sarımsak
 - ️1 kaşık tereyağı
 - ️1 tatlı kaşığı salça
 - ️Yarım çay kaşığı karabiber tuz
 - ️Yarım bardak sıcak su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları yemeklik doğrayıp, 15-20 dakika tuzlu suda beklettikten daha sonra kurulayıp, kızartalım.
 - Yemeğimizi pişireceğimiz tencereye soğanları biberleri iri iri doğrayıp bir kaşık tereyağında kavuralım, üzerine salça ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
 - Kızarmış patlıcanları üzerine serelim, patlıcanların üzerine domates, sarımsak, karabiber, tuz ve su ekleyerek kısık ateşte karıştırmadan 15 dakika kadar pişirelim. Afiyetle ????.