Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanak Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Not; Dilerseniz kıymalı da yapabilirsiniz. Kıymayı kavurup biraz karabiber ,pulbiber ekleyip üzerinde gezdirerek yenilebilir ,ben onun da fotoğrafını paylaştım tercih sizin.
Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 6 top ıspanak
 - 5 adet orta uzunluk kuru soğan
 - 1 yemek kaşığı salça karışık
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı tuz silme
 - 1 çay kaşığı karabiber
 
- 1 kase yoğurt
 - 1 diş sarımsak
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakları ayıklayıp suya bırakıyoruz ben bir gece evvelde bırakmıştım.Biraz çamuru ağırdı.Sizde birebirini yapabilirsiniz.
 - Orta uzunluk tencereye yarısına kadar su koyup bir tatlı kaşığı tuzu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
 - O ortada ıspanakları gelişi hoş doğrayalım .
 - Süzgeç sayesinde ıspanakları musluğun altında yeniden yıkayarak kaynayan tencereye bırakıyoruz.
 - Ben 3’e bölerek ıspanakları kaynattım, yumuşayan ıspanaklar yeniden diğer bir süzgece alarak musluğun altında biraz su döküp birinci sıcaklığını bıraktıysa avucumuzda düzgünce sıkıp suyunu çıkarıyoruz.
 - Bu ortada soğanları soyup doğradıktan sora yağla bir arada tencereye alarak soğanları pembeleşince üzerine salça ve karabiber atarak en son ıspanağı da ekleyerek 2 -3 dakika pişiriyoruz .
 - Sarımsağı eklemiş olduğumuz yoğurdu üzerinde gezdirerek servise hazır.
 
Not; Dilerseniz kıymalı da yapabilirsiniz. Kıymayı kavurup biraz karabiber ,pulbiber ekleyip üzerinde gezdirerek yenilebilir ,ben onun da fotoğrafını paylaştım tercih sizin.
Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı