Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 bağ semizotu
 - Yarım çay bardağı pirinç
 - 1 adet soğan
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 su bardağı su
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Semizotu yemeğimiz için birinci vakit içinderda soğanı soyalım ve yemeklik doğrayalım. Uygun bir tencereye sıvı yağı alarak soğanları ek edelim pembeleşene kadar kavuralım.
 - Soğanlar pembeleştikten daha sonra salçayı ek edelim ve güzelce ayıkladığımız yıkayıp suyunu süzdüğümüz semizotlarını ek edelim.
 - Semizotlarını 2 dakika kadar kavurduktan daha sonra pirinci ekleyelim. Yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su ek edelim ve tuzunu ayarlayarak tencerenin kapağını kapatalım.
 - Semizotu yemeğimizi kısık ateşte pirinçler şişip, yumuşayana kadar pişirelim. Pişen semizotu yemeğimizi isteğe bağlı olarak sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ????