Smartcor: Dijital felç önleme projesi teletıp ödülünü kazandı

celeron

Global Mod
Global Mod
Alman Teletıp Derneği’nin teletıp kongresinde “smartcor – Digital Stroke Prevention NRW” projesi dokuz finalist arasından teletıp ödülünde birinci oldu. Bad Oeynhausen’den Novadocs GmbH’nin uygulaması, giyilebilir cihazlarla atriyal fibrilasyonun taranmasını basitleştirmeyi amaçlamaktadır. Kullanıcı, tıbbi cihaz olarak onaylanan bir cihazla EKG kaydeder. Örneğin bir akıllı saatte bu, bir ışık sensörü aracılığıyla fotopletismografi kullanarak saatin arkasında çalışır. Ayrıca düzensiz kalp ritmi bildirimi etkinleştirilebilir.


BGerekirse, 1 kanallı bir EKG kullanılarak uygulamada bir ritim şeridi oluşturulabilir ve değerlendirme için gönderilebilir. EKG’ler, web sitesi aracılığıyla da mümkün olan uygulama aracılığıyla gönderilir ve değerlendirilir. Doktor daha sonra EKG’yi kontrol eder ve kullanıcı bir öneri alır. Uygulamayı test etmek isterseniz App Store’dan ve yakında Play Store’dan da indirebilirsiniz. Apple’dan Smart Watch veya Huawei’den Watch Ultimate gibi tıbbi cihaz olarak onaylanmış EKG ölçümü için bir cihaz da gereklidir. Ancak tıbbi cihaz olarak kabul edilen diğer cihazlarla kaydedilen EKG’ler de değerlendirilebilir.

Gelecekte bir teletıp merkezinin (TMZ) kurulması planlanmaktadır. Hastalar, özel muayenehaneler aracılığıyla uzaktan izleme programına bağlanacak ve bu sayede üniversite hastanelerindeki uzmanlara danışılabilecektir.

Yaşlılar için teletıp ağı


İkincilik, yaşlıların hastaneye kaldırılmasını mümkün olduğunca önlemeyi amaçlayan “Optimal@NRW – sektörler arası bir teletıp işbirliği ağı aracılığıyla geriatrik hastalar için optimize edilmiş akut bakım – günün her saati” projesine gidiyor. Klinik Akut ve Acil Tıp Merkezi Başkanı Dr. Jörg Christian Brokmann’ın yönetimindeki RWTH Aachen Üniversite Hastanesi projesinde, 24 geriatrik bakım tesisi şu anda bir merkezi elektronik hasta dosyası (zePA) ile donatılmaktadır. uyarı sistemi ve dijital koğuş arabası. Servis arabasına bir dijital stetoskop veya tansiyon aleti takılıdır. Daha sonra okumalar hakkında doktorlara uzaktan danışmak mümkündür.

Acil sağlık hizmetine ulaşılamıyorsa, RWTH Aachen Üniversite Hastanesinin acil servisindeki doktorlara günün her saati ulaşılabilir. Teletıp hizmetlerinde eğitim almış tıbbi olmayan uygulama asistanları daha sonra doktorların talimatlarını yerine getirir. Bölgenin kurtarma hizmetleri ve NRW doktor çağrı merkezi, asistan doktorlar ve Aachen’deki Üniversite Hastanesinde bir merkez ile bir “ortak dijital sayaç” şu anda yapım aşamasındadır. Dört yıllık proje, Federal Ortak Komite tarafından 14.940.000 avro ile finanse ediliyor. Proje ortakları arasında Techniker ve AOK gibi çeşitli sağlık sigortası şirketleri, Bielefeld ve Maastricht üniversiteleri ve Heinsberg bölgesindeki kurtarma hizmeti yer alıyor.


Romatizmal hastalar için teleskobik



Üçüncülük, eksenel iskeleti etkileyen romatizmal bir hastalık olan “Aksiyel spondilartritli hastaların daha iyi bakımı için teletıp – teletıp” projesine gitti. Erlangen ve Würzburg Üniversite Hastanelerindeki projenin amacı, hastaları teletıp yoluyla izleyip değerlendirerek doktor randevusu için bekleme sürelerini kısaltmak. Diğer şeylerin yanı sıra, hasta bir uygulama aracılığıyla elektronik bir hasta anketi dolduruyor ve bağımsız olarak doktorların kontrol ettiği düzenli kan testleri yapıyor.

Diğer finalistler arasında “Çocuklar için Tele-Yoğun Ağ Saksonya – KIdS”, “Dudak, çene ve damak yarığı olan çocuklar ve ergen hastalar için telemedikal ayakta tedavi kliniği” ve “TATheN – Kuzeydoğu Almanya’daki terapistler için telenörolojik teklifler” yer alıyor.


(mak)



Haberin Sonu