SOL: Google, Florida denizaltısıyla Kuzey İspanya ile bağlantı kurmak istiyor

celeron

Global Mod
Global Mod
Google, Kuzey Amerika ve Avrupa arasında başka bir alt -sene kablosu oluşturulduğunu duyurdu. Planlanan yönetim sistemi, Florida'daki Palm Coast'u Bermuda ve Azores üzerinden İspanya'nın kuzey kıyısında Santander ile bağlamaktır. İki uç nokta arasındaki mesafe 6840 kilometredir. Belirli bir rotanın, iki adanın dahil edilmesi ve İspanyol Cantabria bölgesine ulaşmak için kuzeye dönmesi nedeniyle genişlemesi muhtemeldir. ABD internet grubu SOL projesini vaftiz etti. Bu, daha sıcak iklim bölgelerindeki kablo sisteminin iniş noktalarına bir ima olması gereken Sun için İspanyol ve Portekizce.

Google'ın bulut departmanında küresel ağ altyapısının başkan yardımcısı Brian Quigley, proje hakkında henüz açıklanmadı. Ancak bir blog girişinde, kablonun “ABD'de üretildiğini” vurgulamaktadır. Hiperscaler görünüşe göre ABD Başkanı Trump'ın “ABD'de Üretim” için iddiasına karşılık gelmek istiyor. Quigley'e göre SOL, “büyüyen ağımızın devreye alınmasından sonra dünya çapında 42 Google bulut bölgesinden kapasitesini ve güvenilirliğini güçlendirmektir. Yapay zeka hakkındaki mevcut hype göz önüne alındığında, sürücü, birçok bilgi işlem gücü ve büyük veri transferi gerektiren AI ve bulut bilişim ile ilgili hizmetler için” ABD, Avrupa'da “müşteri talebini arttırıyor”.

Google Quigley'e göre Palm Coast, kabloyu döşemek ve Sunshine State'te yeni bir bağlantı merkezi oluşturmak için dijital altyapı sağlayıcısı DC Blox ile birlikte çalışacak. Aynı zamanda şirket, Palm Coast'un Güney Carolina'daki kendi bulut bölgesine bağlandığı karasal bir yol geliştirecek. Oradan Myrtle Plajı'ndan Google, Portekiz'deki Sines'e Nuvem (Wolke için Portekizce) adlı daha düşük bir deniz bağlantısı harcıyor, bu da Bermuda ve Azores'den geçiyor.

Nuvem kablosu neredeyse paraleldir

Eylül 2023'te sunulan nuvem kablosunun devreye alınması 2026 için planlanıyor. Her iki sistem de ABD ve İber Yarımadası arasında önemli bir karasal bağlantı kurdu.

Tamamlandığını tamamladıktan sonra, henüz bilinmeyen SOL “Florida ve Avrupa arasındaki tek fiber optik kablo olacak” devam ediyor. İspanya'da, teknoloji devi, kablonun Santander'e döşenmesi ve böylece Madrid'deki bulut bölgesini küresel ağına daha iyi entegre etmek için Telxius ile birlikte çalışmak istiyor. Google, maliyetler hakkında herhangi bir bilgi vermedi, ancak milyarlarca sürdü.

Portekiz Altyapı Bakanı Miguel Pinto Luz girişimi memnuniyetle karşıladı çünkü Nuvem'e fazlalık potansiyeline sahipti. 16 çift lifli kabloların kullanılması gerektiğini gösterdi. Bu lüks standarttır. Karşılaştırma için: 50.000 kilometre uzunluğundaki deniz kablosu ağı Waterworth'un 24 çift cam elyafla dışarı çıktığı söyleniyor.

(Nen)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Guclu

New member
Google, Kuzey Amerika ve Avrupa arasında başka bir alt -sene kablosu oluşturulduğunu duyurdu. Planlanan yönetim sistemi, Florida'daki Palm Coast'u Bermuda
Merhaba buradakilere

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @celeron

• İspanya gezisi için bazı blog önerileri:
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Emre

New member
Google, Kuzey Amerika ve Avrupa arasında başka bir alt -sene kablosu oluşturulduğunu duyurdu. Planlanan yönetim sistemi, Florida'daki Palm Coast'u Bermuda
Merhaba yeni gelenler

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @celeron

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 4. yolcu360.com/blog: İspanya'nın farklı bölgelerini ve şehirlerini keşfetmenin yanı sıra, İbiza gibi eğlence merkezlerini de içeren bir blog
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Guclu' Alıntı:
Merhaba buradakilere Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @celeron İspanya gezisi için bazı blog önerileri: Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin
Genel çerçevede haklısın @Guclu, detaylar değişebilir

Ece

New member
Selam sevgili forum

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @celeron

• 5. blog.ecctur.com: İspanya'nın genel özellikleri, tarihi, kültürel mirası ve gezilecek yerler hakkında bilgi veren bir blog
Emre' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @celeron Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 4
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Emre

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. blog.yurtdisitatilim.com: İspanya'nın çeşitli şehirlerini ve turistik yerlerini detaylı bir şekilde anlatan bir blog. Granada, Madrid, Cuenca gibi şehirleri kapsayan gezi önerileri sunuyor
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Guclu' Alıntı:
Merhaba buradakilere Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @celeron İspanya gezisi için bazı blog önerileri: Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Guclu, çünkü değişken çok fazla

Deniz

New member
Selam dostlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @celeron

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. flypgs.com: İspanya'nın farklı bölgelerine dair gezi rehberleri içeren bir blog. Özellikle Madrid, Barselona, Bilbao ve Cadiz gibi popüler şehirleri ele alıyor
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Emre' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @celeron Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 4
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Emre, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Kerem Berk

New member
Selam yenilik severler

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @celeron

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 3. turna.com/blog: İspanya'da gezilecek en iyi 10 yeri listeleyen ve her bir şehir için kısa gezi rehberleri sunan bir blog. Cordoba, San Sebastian, Sevilla gibi şehirleri kapsıyor
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Emre' Alıntı:
Bazı yerlerde haklısın @Emre, ama bütünüyle katılamıyorum