StableStudio: Stability AI tarafından sağlanan açık kaynaklı görüntü oluşturucu

celeron

Global Mod
Global Mod
Yapay zeka başlangıcı Stability AI, “StableStudio” ile metin tabanlı görüntü oluşturucu DreamStudio’nun açık kaynaklı bir varyantını sundu. Github’da bir MIT lisansı altında yayınlanan StableStudio, ticari DreamStudio gibi, Stability AI’nin görüntü oluşturma modelleri için bir arayüz görevi görür.


Şirket şimdi geliştirici topluluğunu platformun daha da geliştirilmesine dahil etmek istiyor. Stability AI Çarşamba günü DreamStudio ile milyonlarca görüntünün oluşturulduğunu söyledi: “Bu etkileyici erişimi artırmanın en iyi yolunun açık, topluluk odaklı geliştirmeden geçtiğine inanıyoruz.”

topluluk ile geliştirme


Kararlılık AI, tüm geliştirmeleri halka açık bir depoya taşıyor, dedi. Başlangıç, dilek ve fikirleri soruyor ve ayrıca iyileştirmelere ve yeni işlevlere katkıda bulunan geliştiriciler için bir ödül sistemi planlıyor.


2020 yılında kurulan Stability AI, daha önce AI jeneratörü Stable Diffusion’ı açık kaynak olarak yayınlamıştı. Daha sonra DreamStudio, AI modelleri için ana arayüz rolünü üstlendi. Son zamanlarda, Stability AI, SDXL görüntü oluşturma modelini tanıttı ve bir Creative Commons lisansı altında iki Büyük Dil Modeli (LLM) yayınladı.

yazabilirse


Stability AI, DeepFloyd tarafından geliştirilen AI “If” in de arkasındadır. “Eğer”, yapay zeka destekli görüntü oluşturucuların temel bir zayıflığını ele almayı amaçlamaktadır: yapay zekalar yazamaz. “Eğer”, artık yazıyla – bir binadaki “Otel” gibi – fotogerçekçi görüntüler de oluşturabilmelidir ve bu nedenle grafik tasarım için de uygundur.


Kararlılık AI, aynı zamanda AI destekli görüntü oluşturucular ve telif hakkı hakkındaki tartışmanın da odak noktasıdır. ABD’li resim ajansı Getty Images, İngiltere’deki start-up’a dava açtı. Suçlama: AI, eğitim sırasında Getty görüntülerini hukuka aykırı bir şekilde işledi ve bu nedenle milyonlarca kez telif hakkı ihlali yaptı. Stability AI ve Midjourney aleyhindeki davalar da Amerika Birleşik Devletleri’nde derdesttir.


(vbr)



Haberin Sonu