Starbucks Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı portakal suyu (isteğe bağlı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Bu tanımda tüm materyallerin oda ısısında olması epeyce kıymetli. birinci vakit içinderda tereyağ ve şekeri mikserle 1 dakika çırpın.
- Ardından her yumurtayı teker teker ekleyip mikserin en düşük bölümünde çırpmaya devam edin.
- Süt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip bir iki defa karıştırın.
- Elekten 2 defa geçirdiğiniz un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin bir daha en düşük zamanında 1 dakika karıştırın.
- Karışımın yarısını ayırın.
- İçine kakao ekleyip düzgünce karıştırın.
- Baton kek kalıbını yağlayıp içine yağlı kağıdı serin.
- Sade karışımın bir kısmını kalıba dökün, ondan sonrasında kakaolu karışımdan dökün.
- Sırasıyla bu türlü kek hamurunuz bitene kadar devam edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.Afiyet olsun ????.