Teremyağlı Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Hamuru için;
- 1 su bardağı su
 - 50 gram teremyağ
 - 2 adet yumurta
 - 5-6 yemek kaşık un
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - 1 tutam tuz
 
- Yarım su bardağı un
 - Yarım su bardağı şeker
 - 1 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı su
 - 1 paket vanilya
 - Yarım paket krem şanti
 
- 1 su bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı un
 - Yarım yemek kaşığı nişasta
 - 1 yemek kaşığı kakao
 - 1,5 yemek kaşığı şeker
 - 2-3 modül çikolata
 - 1 tatlı kaşığı teremyağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda kremasını yapıyoruz.Vanilya ve krem şanti hariç öbür materyalleri tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz. Kremanın altını kapatınca içine vanilyayı ekliyoruz. Krema soğuyunca içine krem şantiyi ekliyoruz.
 - sonrasındasında hamuru için bir tencereye su,teremyağ,şeker ve tuzu koyuyoruz.
 - Yağ eriyince ocağın altını kısıyoruz ve yavaş yavaş unu ekliyoruz. (topaklanmamasına dikkat ediyoruz. )daha sonra ocağın altını açarak iki dakikaya yakın pişiriyoruz.
 - Hamur soğuyunca içine yumurtaları ekliyoruz. (kıvamı epeyce akışkan olmayacak) hamuru sıkma torbasına alarak yağlı kağıt serili tepsiye sıkıyoruz.
 - 180 derece önce ısıtılmış fırında pişiriyoruz. (en az 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz. ) üzeri kabuklaşınca fırından çıkarıyoruz.
 - Soğuyan hamurların içine kremayı dolduruyoruz.
 - Çikolata sosu için çikolata ve teremyağ hariç bütün gereçleri tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz.
 - Ocağın altını kapatınca çikolata ve yağı ekliyoruz. daha sonra ekleri çikolata sosuna batırıyoruz.Afiyet olsun.