Terk edilen Nisa bebekten acı haber: Beyin vefatı gerçekleşti

Samuag

New member
İstanbul Sıhhat Müdürlüğü Vilayet Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No’lu Acil Yardım İstasyonu’nda Acil Tıp Teknisyeni olarak nazaranv yapan Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik’te boş yere bırakılmış bir bebek ihbarına gitti.

Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci ismini verdi.

BEYİN MEVTİ GERÇEKLEŞTİ

Nisa Mihriban ismi verilen bebek, sıhhat denetimlerinin akabinde Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne gdolayıldü. bir süre daha sonra sıhhat durumu berbata giden ‘Nisa Mihriban’ bebeğin ağır bakım ünitesinde tedaviye alındı.

3 aylık bebeğin bu sabah saatlerinde beyin mevti gerçekleştiği öğrenildi.

60 GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ

Bebeği bırakan anneyi bulmak için polis takımları çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü takımlarınca 60 güvenlik kamerası imajı izlendi.

Ebru S.’nin Maltepe Huzurevi Metro İstasyonu’ndan metroya binerek Pendik durağında indiği bilgisi edinildi. Polis, kuşkulu anne Ebru S.’nin taksiye binerek Kavakpınar Mahallesi’nde bebeği bıraktığını tespit etti.

Nisa bebek, 29 Mart’ta boş bir yerde bulundu.

Kuşkulu anne Ebru S.’nin bebeğini terk ettikten daha sonra Tandoğan Caddesi’nde bir arabaya bindiği anların da güvenlik kamerasına yansıdığı öğrenildi.

Polis plakadan arabanın Gebze’de olduğunu tespit ederek sürücü M.D.’yle irtibata geçti. M.D.’nin tabirinde evvelce tanıdığı Ebru S. ile Pendik kıyıda cinsel münasebete girdiğini ve akabinde meskenine bıraktığını söylemiş olduği tez edildi.

GÖZALTINA ALINDI

Polis takımları, kuşkulu Ebru S.’yi dün saat 15.00 sıralarında meskeninin önünde yakaladı. Savcılık talimatıyla kuşkulu Ebru S.’nin “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Terk” cürümlerinden gözaltına alındığı öğrenildi.

Kuşkulu Ebru S.’nin emniyetteki sözünde 2019 yılında imam nikahlı evlendiğini, evliliğinden bir çocuğu olduğunu ve eşinden ayrıldıktan daha sonra çocuğunun eşinde kalmaya başladığını söylemiş oldu.

Eşiyle ayrıldıktan daha sonra ailesinin yanına döndüğünü belirten Ebru S. ailesinin kendisini istemediği biriyle evlendirmeye çalıştığını öne sürerek farklı meskene çıktığını belirtti.

“KADIN SIĞINMA KONUTLARININ MÜDDETİ VAR”

bir süre daha sonra M.Ç. isimli biriyle cinsel beraberlik yaşadığını ve M.Ç.’yi tekrar görmediğini kaydeden Ebru S. bayan sığınma meskenine yerleştiğini ve orada gebe kaldığını öğrendiğini söylemiş olduği öğrenildi.

Ebru S. sözünü şöyle sürdürdü:

“5 Ocak 2022 günü bir kız çocuğu dünyaya getirdim. Doğum yaptıktan daha sonra yeniden bayan sığınma meskenine gittim. Bayan sığınma konutlarının mühleti var, her yerde 6 ay kalabiliyorsun. Benim müddetim dolmuştu”

Bayan sığınma konutundaki bir bayanın tavsiyesi üzerine diğer bir hanımın yanına gideceğini lakin kendisini bebekle kabul etmeyeceğini düşündüğünü söyleyen Ebru S. bu sebeple bebeğini bilmediği bir adreste 29 Mart saat 12.00 sıralarında bıraktığını söylemiş oldu.

Kuşkulu Ebru S. bıraktığı bebeğin babasına “Hamileyim” halinde bildiri attığını lakin baba M.Ç.’nin yanıt vermediğini sav etti.

“BEBEĞİ BİRİ SAHİPLENSİN DİYE BIRAKTIM”

Ebru S.’nin tabirinde “Benim gebe kaldığımdan ailemin haberi yok. Bebeği biri sahiplensin diye bıraktım. Keşke devlete sığınsaydım, epeyce pişmanım. Zorda kaldığımdan dolayı bebeği her insanın nazaranbileceği kamuya açık bir alanda bıraktım. Öldürme kastım yoktu. Zorda kaldığım için bıraktım” dediği kaydedildi.

Kuşkulu anne Ebru S.’nin emniyetteki süreçlerinin tamamlanmasının akabinde adliyeye sevk edildi.