Vanilla OS, dolandırıcılık, VPN’ler | yukarı bağlantı 47.5

celeron

Global Mod
Global Mod
Vanilla OS özel bir Linux sistemidir: Dağıtım, değiştirilmemiş Gnome ile şık görünür, değiştirilemez bir kök bölümü vardır ve kapsayıcı ilkesine göre uygulamaları yükler. c’t editörü Niklas Dierking, yeni başlayanların hızla yollarını bulabilmelerini ve Linux uzmanlarının çok çeşitli havuzlardan paketler kurabilmelerini seviyor. Ancak bazı yerlerde, ilk kararlı sürümle ilgili sorunlar devam ediyor.







Haftalık c’t podcast’i c’t uplink yayında…







c’t için Markus Montz, ödeme hizmeti sağlayıcıları, bayiler ve internet üzerindeki satış platformları ile ilgilenir. Suçluların şüphelenmeyen alıcıları, aynı zamanda satıcıları ve daha büyük şirketleri aldatmak için kullandıkları yeni dolandırıcılıklarla karşılaşmaya devam ediyor. Bu nedenle, diğer kişi güvenilir görünse bile, çevrimiçi ticaret yaparken birkaç temel kurala uymayı tavsiye ediyor.

Dušan Živadinović, VPN’lere yönelik mevcut c’t odak noktası için çeşitli eşler arası VPN’leri test etti. Modern yapıları, kurulum sırasında özellikle kısa gecikme süreleri ve büyük rahatlık sağlar. Akıllı telefonlar için SIM kartın IMSI kimlik numarasını bile gizleyen Pretty Good Phone Privacy adlı yeni bir VPN hizmetinden de etkileniyor.



Ayrıca mevcut: Achim Barczok, Niklas Dierking, Markus Montz, Dušan Živadinović

c’t 7/2023 kiosklarda, tarayıcılarda ve iOS ve Android için c’t uygulamasında mevcuttur.

Yeni YouTube kanalımız c’t 3003’te her Cuma saat 17:00’de yeni bir video var!




c't Magazine'den daha fazlası



c't Magazine'den daha fazlası




(acb)



Haberin Sonu