Yaban Mersinli , Kuru Üzümlü , Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker (torku markaysa kâfi daha şekerli isterseniz arttırabilirsiniz)
 - 1 su bardağı zeytinyağı
 - 1 su bardağı süt
 - 1 orta büyüklükte havuç
 - Yarım çay bardağı kuru üzüm
 - Yarım çay bardağı kuru yaban mersini
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 1 paket kabartma tozu
 - 3 su bardağı un
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havucu rendenin ince kısmı ile rendeleyin ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın.
 - Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile düzgünce çırpın.
 - Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın.
 - Unu yavaş yavaş ekleyin yavaşça akışkan bir kıvamda olmalı. Kıvamına bakılırsa artırabilir siniz.
 - Kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
 - Üzüm ve yaban mersinini yavaşça unlayıp karıştırın ve havuçla bir arada kek karışımına ekleyin.
 - Spatula ile alttan üstte yavaşça karıştırın.
 - Yağlanmış ve nişasta serpilmiş kalıba karışımı dökün.
 - Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
 - İlk yarım saat fırını açmayın müddet sonunda kürdan testi yapın duruma nazaran denetimli pişirin.
 - Pişen keki soğuduktan daha sonra kalıptan çıkarın.Afiyet olsun.