Yaban Mersinli Ve Lavantalı Pratik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 100 gram tereyağı oda ısısında
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram şeker
- 150 ml süt
- 1,5 tatlı kaşığı lavanta
- 2 zirveli yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 2 kase yaban mersini
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 su bardağı yaban mersini
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sütü cezveye alıp lavantayı içine atalım karıştıralım.
- Ocağa alalım kaynamaya başlayınca ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Küçük bir tavaya 1 kase yaban mersini alıp şekeri ve suyu koyup kısık ateşte pişirelim ocaktan süzgeçten geçirelim.
- Keki için yoğurma kabına tereyağı ve şekeri çırpalım daha sonra yumurtaları alıp çırpalım.
- Sırasıyla sıvı ve kuru gereçleri çırpalım.
- Enson yaban mersini ek edip karıştırın.
- Yağlanmış kalıba hamuru alıp önce 170 derecede ısıttığımız fırına verelim denetimli bir biçimde pişirelim.
- Soğuyunca sosunu hazırlayalım.
- Bir kasede süzme yoğurt, labne şeker, süzdüğümüz yaban mersini koyup karıştıralım düzgünce çırpalım ister sıkma torbasına koyup kolay kolay süsleyin ister spatula ile size kalmış.
- Üzerine yaban mersini ile süsleyebilirsiniz.
- Lavantalı sütün yarıdan fazlası kek için kalan tarafı sos için.
- Kullanılacak.
- Yaban mersini yok ise çilek yahut vişne ile de yapılabilir.
- Fırın farklılık gösterebilir ona bakılırsa pişme mühleti değişebilir.
- Afiyet olsun.