Yaban Mersinli Ve Lavantalı Pratik Pasta Görüntülü

Leila

Global Mod
Global Mod
Yaban Mersinli Ve Lavantalı Pratik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı oda ısısında
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram şeker
  • 150 ml süt
  • 1,5 tatlı kaşığı lavanta
  • 2 zirveli yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 kase yaban mersini
Sosu için

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su
Yaban Mersinli Ve Lavantalı Pratik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce sütü cezveye alıp lavantayı içine atalım karıştıralım.
  2. Ocağa alalım kaynamaya başlayınca ocaktan alın soğumaya bırakın.
  3. Küçük bir tavaya 1 kase yaban mersini alıp şekeri ve suyu koyup kısık ateşte pişirelim ocaktan süzgeçten geçirelim.
  4. Keki için yoğurma kabına tereyağı ve şekeri çırpalım daha sonra yumurtaları alıp çırpalım.
  5. Sırasıyla sıvı ve kuru gereçleri çırpalım.
  6. Enson yaban mersini ek edip karıştırın.
  7. Yağlanmış kalıba hamuru alıp önce 170 derecede ısıttığımız fırına verelim denetimli bir biçimde pişirelim.
  8. Soğuyunca sosunu hazırlayalım.
  9. Bir kasede süzme yoğurt, labne şeker, süzdüğümüz yaban mersini koyup karıştıralım düzgünce çırpalım ister sıkma torbasına koyup kolay kolay süsleyin ister spatula ile size kalmış.
  10. Üzerine yaban mersini ile süsleyebilirsiniz.
Not.

  • Lavantalı sütün yarıdan fazlası kek için kalan tarafı sos için.
  • Kullanılacak.
  • Yaban mersini yok ise çilek yahut vişne ile de yapılabilir.
  • Fırın farklılık gösterebilir ona bakılırsa pişme mühleti değişebilir.
  • Afiyet olsun.
Yaban Mersinli Ve Lavantalı Pratik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı