Zerdeçallı Karnabahar Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 kase karnabahar
 
- 2,5 su bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 çay kaşığı zerdeçal
 - 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
 - Tuz
 
- 3 kısım ince doğranmış taze soğan
 - 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
 - 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını eritip unu ekleyelim rengi dönene kadar kavuralım.
 - Üzerine sütü yavaş yavaş daima karıştırarak ekleyelim.
 - yavaşça kıvam alınca zerdeçal karabiber ve tuzu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
 - Karnabaharları fırın kabına alıp üzerine beşameli dökelim.
 - 220-230 derece öncede ısıtılmış fırında pişirmeye başlayalım.
 - yavaşça yunuşamaya başlayınca çıkarıp üzerine kaşar peyniri ,maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip tekrar fırına verip kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.