Zerzevat Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 2 tane çarliston biber
 - 2 tane kapya biber
 - 2 tane domates
 - 1 çay bardağı bezelye
 - 1 tane patates
 - 2 tane havuç
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 4 su bardağı su
 
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı un
 - 3 su bardağı süt (200 ml)
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 
- 200 gr kaşar peyniri
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz.
 - Üzerlerine suyunu tuzunu koyup ocakta yavaşça yumuşayana kadar haşlıyoruz.
 - Haşlanan sebzelerimizi borcama yayıyoruz.
 - Beşamel sos için;Tereyağını tavada kızartıp üzerine unumuzu ekliyoruz.
 - Onun rengi yavaşça dönünce yavaş yavaş karıştırarak sütünü ekliyoruz, daima karıştırıyoruz topaklanmaması için.
 - Sosumuz yoğunlaşınca ocaktan alıp sebzelerimizin üzerine döküyoruz.
 - Kaşarını rendeleyip üzerine koyuyoruz.
 - 200 derecede fırında 30 dakika kadar üzeri uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.