Zeytin Yağlı Yeşil Fasulye Dizmesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 kilo yeşil fasulye
 - 1 adet büyük uzunluk domates
 - 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
 - 2-3 diş sarımsak
 
- 1 yemek kaşığı dolusu salça (biber domates karışık kullandım)
 - 2 su bardağı sıcak su
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı şeker
 - 1 çay kaşığı kırmızı biber (Silme)
 - 1 çay kaşığı toz biber (Silme)
 - 1 çay kaşığı karabiber biber (Silme)
 - 1 /2 çay bardağı zeytinyağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeler yıkanır suyu süzülür.
 - Bıçak sayesinde uzunlamasına ortadan kesilir ve yine ikiye kesilir.
 - Uzun olmalı ortadan ikiye kesmeniz kâfi????.
 - Domates ve soğanlar küp küp doğranır.
 - Sarımsaklar ince ince doğranır.
 - Tencereye evvel soğanlar serpilir.
 - Üzerine fasulyeler fotoğraftaki üzere dizilir tencere ortası boş kalacak.
 - Üzerine domates gezdirilir.
 - Sosu için; derin bir kase ortasında tüm sos gereçleri karıştırılır ve fasulye üzerine yavaşça gezdirilir.
 - Tencere kapağı kapatılır kaynamaya başlayınca kısık orta ateş içinde ağır ağır pişirilir.
 - Eğer fasulyeniz geç pişerse azar azar yarım çay bardağı kadar su eklenebilir lakin fazla eklemeyin bu tanım fazla suyu sevmez.
 - hafifçe ılık yada soğuk servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????.