Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 400 gram ayıklanmış taze barbunya
 - 8 yemek kaşığı zeytinyağ (yoksa sıvı yağ)
 - 1 kuru soğan
 - 1 orta uzunluk havuç
 - 2 orta uzunluk patates
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 4 tane kesme şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 2 su bardağı sıcak su
 
- 1 avuç dolusu doğranmış maydanoz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel ayıklanmış barbunyamızı yıkayıp süzdükten daha sonra bir tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar su ek edip 15 dakika haşlayıp süzüyoruz.
 - Patates ve havucumuzu da yıkayıp, soyup küçük küçük doğrayıp suda bekletiyoruz.
 - Başka yandan yayvan bir tencerede sıvı yağımızla birlikte soğanımızı kavurup, domates salçamızı ve kesme şekerimizi ilave edip karıştırıyoruz.
 - Birinci evvel barbunyamızı ,ardından patates ve havucumuzu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
 - 2 su bardağı sıcak suyumuzuda ek edip karıştırıp kaynama bırakıyoruz.
 - Yemeğimiz kaynamaya başlayınca tuzumuzu ek edip yaklaşık 10-15 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
 - Patates ve havuçlarımız yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
 - Barbunyamızı servis tabağına alıp üzerine doğranmış maydanoz serpiyoruz.
 
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı