Zeytinyağlı Bebek Enginar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 5 adet bebek enginar
 - 1 kahve fincanı zeytinyağ
 - 1 büyük soğan
 - 1 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 yemek kaşığı un
 - 2 su bardağı su
 - 1-1,5 limonun suyu
 - 2-3 yemek kaşığı bezelye (konserve kullandım)
 
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
 - Dereotu
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Bebek enginarlar ikiye bölünür.
 - Limonlu suda kararması için bekletilir.
 - Soğanlar ince piyazlık doğranır ve zeytinyağında az tuzla biraz sotelenir.
 - Süzülen enginarlar tencereye yerleştirilir.
 - Kapağı kapatılıp 4-5 dk pişirilir.
 - daha sonrasında şeker, tuz, suyla açılan un ve limon suyu eklenir.
 - Limon oranını damak tadınıza bakılırsa ayarlayın.
 - Evvel yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. (50-55 dk).
 - Çatalla pişme düzeyini denetim edebilirsiniz.
 - Pişerken dağılmaması için fazla karıştırmıyoruz.???? Pişmeye yakın bezelye ek edilir. 5-10 dk bu türlü pişirilir.
 - Ocağın altı kapatılır ve zeytinyağı gezdirilir. Kendi tenceresinde soğumaya bırakılır.
 - Soğuduktan daha sonra üzerine dereotu serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun ????.
 
- ????böyle pişirildiğinde hayli lezzetli oluyor. Denemenizi öneririm ????.