Zeytinyağlı Kereviz Çanakları Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Secilinn_mutfagi.
Zeytinyağlı Kereviz Çanakları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 3 adet kereviz
 - 1 adet portakal suyu
 - Zeytinyağ
 - Yarım çay bardağı su
 - 1 kavanoz garnitür
 - 1 adet soğan
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı un
 - Karabiber
 - Dereotu
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kerevizler soyularak ortandan enden olacak biçimde ikiye bölünür ve ortaları hafifçeçe oyulur.
 - Akabinde kararmaması için limon sürülerek su dolu bir kaba bırakılır.
 - İçi oyulan kerevizleri de küçük küçük doğrayınız iç harçta kullanacağız.
 - Kereviz yapraklarından da bir tutam ayırınız.
 - çabucak sonrasında iç harç üretimi için evvel soğanlar küçük doğranır ve bir tencerede sıvı yağ ile yavaşça renk alana kadar çevrilir.
 - Akabinde kavanoz garnitür süzülerek eklenir ve karıştırılır.
 - daha sonra şeker tuz ve un eklenerek kavrulmaya devam edilir ve ocağın altını kapattıktan daha sonra bir tutam dereotu doğranarak eklenir ve karıştırılır.
 - Akabinde doğranan kerevizler geniş bir tencereye dizilerek hazırlanan iç harçlar oyulan orta boşluklara konur.
 - Kereviz yaprakları da doğranarak en üstlere eklenir ve yaklaşık yarım çay bardağı portakal suyu ve yarım çay bardağı olağan su ek edilerek zeytinyağı gezdirilerek pişirilmeye bırakılır.
 - Birinci olağan ateşte kaynamaya bırakılır ve kaynadıktan daha sonra kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirilir.
 - En son servis sırasında yinedan ince kıyılmış dereotu ile servis edebilirsiniz.
 
Secilinn_mutfagi.
Zeytinyağlı Kereviz Çanakları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı