Zeytinyağlı Kıymalı Lahana Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- Yarım lahana (küçük boydu lahanam)
 - 300 gram kıyma
 - 1 adet kapya biber
 - Zeytin yağı
 - Tuz
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı karabiber (Silme)
 - 1 çay kaşığı yenibahar (Silme)
 - 1 çay kaşığı biberiye
 - 1 tatlı kaşığı kimyon
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Gereğince su
 
- Sarımsaklı yoğurt ve toz biber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlar yarım ay halinde doğranıp kavrulur.
 - Lahanalar ince ince doğranıp soğanlara ek edilir.
 - Uygunca yumuşayınca biber ve salça eklenip 5 dk daha kavrulur ve kıyma ile baharatlar konularak 10 dk daha kavrulur.
 - Üzerini bir parmak kadar geçecek biçimde su eklenip pişmeye bırakılır.
 - Servis için sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağında az kavrulmuş toz biber kullandım ben dilerseniz sade olarak da tüketebilirsiniz. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim baharatlar lahanaya hayli hoş bir tat veriyor. Afiyet olsun????.